Η κυβέρνηση στοχεύει σε ρήξη με χρόνιες παθογένεις

Σε ρήξη με χρόνιες παθογένεις της Ελλάδας στοχεύει η κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, έπειτα από την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για την παροχή από τον ΟΟΣΑ της αναγκαίας τεχνικής συνδρομής, ώστε να

εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις με αποτελεσματικότητα. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για νέα περίοδο στις σχέσεις Ελλάδας-ΟΟΣΑ. Σχέσεις ειλικρινούς συνεργασίας για την ανάπτυξη, με στόχο την ευημερία του ελληνικού λαού.Η κυβέρνηση, είπε ο πρωθυπουργός, έχει δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις που θα εμπεδώσουν την κοινωνική αλλαγή. Οι μεταρρυθμίσεις, που θα εφαρμοστούν σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, θα έχουν αποτέλεσμα την εμπέδωση της κοινωνικής αλλαγής, το χτύπημα μεγάλων συμφερόντων που δημιουργούν μονοπωλιακές και ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην οικονομία, το χτύπημα της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

«Ανοίξαμε σήμερα ένα μεταρρυθμιστικό κεφάλαιο για την Ελλάδα» είπε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας: «Δεν μας υποχρεώνει κανείς να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, θέλουμε να τις κάνουμε».

«Για τέσσερα χρόνια η Ελλάδα ήταν παγκόσμιο θέμα με αρνητικό πρόσημα. Τα επόμενα τέσσερα μπορεί να είναι και πάλι παγκόσμιο θέμα με θετικό πρόσημο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ σχολιάζοντας το προηγούμενο πρόγραμμα της τρόικας ανέφερε χαρακτηριστικά«Είδαμε εκβιασμούς για μείωση μισθών και συντάξεων, όχι όμως κάτι αντίστοιχο στην κατεύθυνση της απόδοσης δικαιοσύνης, με την κατάργηση των καρτέλ και των τριγωνικών συναλλαγών».

«Δεν αισθάνομαι ότι έχω κάποια θηλιά στο λαιμό μου, αισθάνομαι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει τη βούληση για αποφασιστική συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και πιστεύω ότι αυτό θα πείσει τους εταίρους μας να υλοποιήσουμε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου», ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού σχετικά με το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας.

Ο κ. Γκουρία, από την πλευρά του, εξήγησε ότι το έγγραφο που συνυπογράφηκε αφορά «στη σύσφιξη των δεσμών ανάμεσα σε Ελλάδα και ΟΟΣΑ και στη συνεργασία σε θέματα που αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, στη μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων και αύξηση της διαφάνειας, καθώς και στην ενίσχυση του ανταγωνισμού ώστε να περιορισθούν τα ολιγοπώλια και μονοπώλια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα