Η καυτή πατάτα της Παπαχρήστου

Το πρώτο που αποδείχθηκε απ' αυτή την ιστορία με την Βούλα Παπαχρήστου είναι πόσο ανέτοιμοι κι απροετοίμαστοι είμαστε σαν κοινωνία απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Από εκεί ξεκινάμε. Ότι δεν έχουμε την ωριμότητα να αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα μια τέτοια κατάσταση σαν κι αυτήν. Και η ψυχραιμία είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος!

Από το πρωϊ, δηλαδή, υπήρξε ένας πανικός, λες κι έπεσε πυρηνική βόμβα. Από τον κόσμο που είχε χωριστεί στα δυο με το να βρίζει ή να δικαιολογείτην Παπαχρήστου, μέχρι τα κόμματα, τα ΜΜΕ, τους αθλητικούς φορείς, τον σύλλογό της και την ολυμπιακή επιτροπή που εν τέλει απέκλεισε την αθλήτρια.

Και το θέμα, μάλιστα, είναι λεπτό, λόγω της ιδιαίτερης πολιτικής κατάστασης που υπάρχει στον τόπο. Έχουμε, δηλαδή, μια ετερόκλητη συγκυβέρνηση η οποία ουσιαστικά πίεσε, άμεσα ή έμμεσα, την ΕΟΕ προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση. Προς τρείς κατευθύνσεις οι πιέσεις, συγκεκριμένα. Άλλα είπαν βουλευτές της ΝΔ, άλλα το ΠΑΣΟΚ, άλλα η ΔΗΜΑΡ. Ενώ διαφορετικές κι αντικρουόμενες θέσεις βλέπουμε κι από τα υπόλοιπα κόμματα.

Επίσης, είναι ολοφάνερο πια ότι και το κλίμα μέσα στην ελληνική κοινωνία είναι πολωμένο, περισσότερο από ποτέ μεταπολιτευτικά! Οι ακραίες αντιδράσεις κυριαρχούν...

Περισσότερα στην ιστοσελίδα της gazzetta:

http://www.gazzetta.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα