«Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας»

Η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας και αρμόδια για θέματα γαλλικής ομογένειας Ελέν Κονγουέι Μουρέ, κατά τη συνάντησή της με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα δήλωσε πως « η Γαλλία παραμένει στο πλευρό της Ελλάδας» επισημαίνοντας ότι η επίσκεψή της αυτή είναι και ένδειξη της αλληλεγγύης που εξέφρασε ο Φρανσουά Ολάντ αμέσως μετά την εκλογή του.

Η κ. Κονγουέι Μουρέ βρίσκεται στη χώρα μας, όπως είπε, προκειμένου να προετοιμάσει την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου και φυσικά στο πλαίσιο της
επίσκεψής της θα έχει συναντήσεις με τη γαλλική κοινότητα.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάρας, τόνισε τη σημασία της επικοινωνίας με Ευρωπαίους ομολόγους πολιτικούς, η οποία μπορεί να μας δώσει την κατεύθυνση για πολύ συγκεκριμένες επιλογές, στο πλαίσιο αφενός της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας-ειδικά απέναντι σε μια χώρα όπως η Γαλλία που έχει δείξει εξαιρετικά φιλική στάση- και αφετέρου της ανάδειξης για άλλη μια φορά της πραγματικής ανάγκης αξιοποίησης της δύναμης του αποδήμου Ελληνισμού.

«Με την υφυπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας που έχει την αρμοδιότητα των αποδήμων», δήλωσε ο υφυπουργός, «θα ανταλλάξουμε απόψεις, προκειμένου να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μοντέλα που μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση και την οργάνωση του μοντέλου των αποδήμων Ελλήνων. Έχει πολύ μεγάλη σημασία και αξία αυτή την κρίσιμη ώρα για την πατρίδα μας να αξιοποιήσουμε μια υγιή δύναμη όπως είναι η ομογένεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα