Η Εύη Μωραϊτίδου στον Αθήνα 984

Η πολίστρια της Βουλιαγμένης μίλησε στον Αθήνα 984 και τον Επαμεινώνδα Χρήστου ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε έχει ανακοινώσει επίσημα την αποχώρησή της από την ενεργό δράση. H έμπειρη αθλήτρια αναφέρθηκε ακόμα σε ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές της καριέρας της ενώ παράλληλα γνωστοποίησε τις προθέσεις της για το μέλλον."Κατ' αρχάς δεν έχω ανακοινώσει επίσημα ότι έχω σταματήσει την ενεργό δράση. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μη συμμετέχω στις αγωνιστικές
δραστηριότητες με το σύλλογο στον οποίο ανήκω(Βουλιαγμένη), αλλά ουσιαστικά δεν έχω ανακοινώσει πουθενά επίσημα την αποχώρησή μου. Αυτό το διαψεύδω. Από κει και πέρα όντως δεν κάνω προπονήσεις και δεν αγωνίζομαι με την ομάδα μου για καθαρά προσωπικούς λόγους".Σε ερώτηση για τη σημαντικότερη στιγμή της καριέρας της τόνισε:"Σίγουρα, το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας. Είναι η μεγαλύτερη στιγμή κάθε αθλητή να συμμετέχει σε μια Ολυμπιάδα, πόσο μάλλον να παίρνει ένα μετάλλιο σ αυτήν και μέσα στην ίδια του τη χώρα".Όσο για τα δυσάρεστα..."Οι δυσάρεστες στιγμές σ' έναν αθλητή είναι περισσότερες απ' ότι είναι οι ευχάριστες. Σαν πιο δυσάρεστο γεγονός σίγουρα ξεχωρίζω μια περίπτωση σε ευρωπαϊκούς αγώνες στη Σεβίλη όπου ήταν μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε ένα μετάλλιο. Δυστυχώς μας το στέρησαν οι γηπεδούχοι, με τους οποίους παίξαμε στα χιαστί και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Έγιναν και πολλά διαιτητικά λάθη αλλά και πολλά λάθη εκ μέρους μας με αποτέλεσμα να μην φτάσουμε στους τελικούς".
Τέλος, μιλώντας γενικότερα για τον υγρό στίβο,η Εύη Μωραϊτίδου επεσήμανε: "Οι επιτυχίες δε λείπουν στο χώρο. Υπάρχουν πολλές και σε όλα τα επίπεδα(νεανίδες, γυναίκες, άντρες). Το άθλημά μας δεν έχει την αντίστοιχη προβολή που έχουν κάποια άλλα αθλήματα και προσελκύουν περισσότερα παιδιά. Είναι ένας υγιής χώρος και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους γονείς που θέλουν να στρέψουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό. Τους προσκαλώ να το κάνουν, αλλά είναι πολύ δύσκολο πλέον να είσαι ερασιτέχνης αθλητής με όλα αυτά τα καινούρια μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία. Δεν είναι εύκολο να πεις ότι θα επιβιώσεις από αυτό. Είναι ίσως ένα χόμπι με απαιτήσεις επαγγελματικές".
Keywords
Τυχαία Θέματα