Η ελληνική ομάδα αστέγων στο Σαντιάγκο

Έφτασε, σήμερα, η αποστολή της ελληνικής ομάδας αστέγων στο Σαντιάγκο της Χιλής, προκειμένου να συμμετάσχει στο 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου ξεκινά η φετινή διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν συνολικά 64 ομάδες από 49 συνολικά χώρες. Από την Ινδονησία μέχρι το Περού, από την Γερμανία μέχρι τη Ζάμπια, από την Καμπότζη μέχρι την «πλούσια» Σουηδία, ο στόχος όλων είναι ένας: να φορτώσουν όλοι μαζί με πολλά γκολ τα δίχτυα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το Ίδρυμα Ωνάση

καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής για ολόκληρη την αποστολή της ελληνικής ομάδας αστέγων.

Ταυτόχρονα, η Στέγη συνεχίζει να στηρίζει το έργο της «σχεδίας» με το δικό της τρόπο. Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κάθε μέρα που υπάρχει παράσταση ή πραγματοποιείται κάποια παραγωγή της, η Στέγη καλεί το κοινό της να αγοράσει το περιοδικό, το οποίο διατίθεται στο φουαγιέ της, από τους πωλητές της «σχεδίας».

Ωστόσο, αυτή η σχέση δεν θα μπορούσε να μην αποκτήσει και έναν πιο καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Αυτή η γεμάτη κοινούς στόχους και ευαισθησίες συνεργασία οδήγησε και σε μία ιδέα που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2015. Μία μοναδική έκθεση φωτογραφίας με 80 περίπου φωτογραφικά έργα αστέγων που θα αποκαλύψουν απρόσμενες εικόνες της πόλης με τοπία, πρόσωπα και στιγμιότυπα της ζωής των άστεγων φωτογράφων που αξίζει να τα δείτε. Με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της «σχεδίας», τα έργα θα εκτεθούν και θα πωλούνται στη Στέγη.

Ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού δρόμου "Σχεδία" Χρήστος Αλεφάντης, μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου, τόνισε ότι "στόχος είναι η ένταξη ή η επανένταξη των συμμετεχόντων στην Ομάδα, σε μια πιο φυσιολογική ζωή".

Keywords
Τυχαία Θέματα