«Αστειότητες» τα σενάρια για νέα μέτρα

Αστειότητες χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τα σενάρια περί επιβολής νέων μέτρων λόγω του ναυαγίου στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. «Πολύ σύντομα θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός και πιστεύω ότι θα τελεσφορήσει», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προχωρά κανονικά και έκανε λόγο για αξιόλογη προσφορά

για τον ΔΕΣΦΑ που φαίνεται, όπως είπε, ότι αυξάνει και τις πιθανότητες να κερδίσει η Ελλάδα την τεράστια υπόθεση του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου ΤΑΡ.

«Αν παρενέβη η Κομισιόν πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες» δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το επίμαχο θέμα, που δημιουργεί τρύπα 1 δισ. ευρώ.

Όπως είπε, σε αυτήν τη μεγάλη αντιστροφή του κλίματος για την Ελλάδα συνέβαλαν πρωτίστως οι θυσίες του ελληνικού λαού, η μεθοδική δουλειά της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και η στήριξη σε δύσκολες ώρες από πραγματικούς φίλους, όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Από τη πλευρά του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, τόνισε πως οι Έλληνες έχουν επιδείξει μεγάλη πρόοδο, και όπως είπε, κανείς πια δεν μιλάει για Grexit αλλά για τις συνθήκες που απαιτούνται για την ανάκαμψη. «Η κατάσταση είναι σαφώς πολύ πιο καλή σε σχέση με ένα χρόνο πριν» δήλωσε.

«Θα φύγω από την Ελλάδα με μεγάλη αισιοδοξία, παραμένουν ωστόσο πολλά προβλήματα, όπως η ανεργία των νέων» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα