Η Ελλάδα που αντιστέκεται

Τα ελληνικά μυαλά, οι πρωτοβουλίες και οι καινοτομίες που διακρίνονται και διαπρέπουν εντός και εκτός τειχών, ίσως να είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα.

Πριν από λίγο καιρό, μια ελληνική φαρμακοβιομηχανία απογειωνόταν στο Λονδίνο, λαμβάνοντας μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις, εκείνες που απονέμει το έγκριτο περιοδικό «Scrip». Ο Διονύσης Φιλιώτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - ΛΙΛΛΥ, είδε το επιστημονικό του τέκνο, το Ευρωπαϊκό

Ινστιτούτο Ιατρικής Ερευνας (European Medicine Research Institute - EMRI), να επιτυγχάνει σημαντική διάκριση στον τομέα της κλινικής έρευνας - και μάλιστα προτού ακόμη... ενηλικιωθεί, καθώς μετρά μόλις 15 χρόνια - κατακτώντας μία θέση στο Top 5 ανάμεσα σε 2.500 υποψήφιες ομάδες κλινικής έρευνας από όλο τον κόσμο.


Το καλοκαίρι και μάλιστα το παρουσιάσαμε σε παλαιότερη έρευνά μας, η εταιρεία ΓΙΟΥΛΑ, η μοναδική υαλουργία στην Ελλάδα που εξάγει σε πολλές χώρες, προχώρησε σε μία μεγάλη επένδυση στο εργοστάσιό της στην Ελλάδα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.


Η εταιρεία πληροφορικής MLS, γνωστή από τα GPS που παράγει, συγκαταλέγεται στις 1.000 κορυφαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης, από πλευράς έρευνας και καινοτομίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το business plan της εταιρείας ανέρχεται σε 3,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέσα στο 2012 θα συνεχίσει τις επενδύσεις της και μέσω ΕΣΠΑ.


Ειδικότερα για τα ΕΣΠΑ, που φαίνεται πως αποτελούν εργαλείο για πολλές επιχειρήσεις, θα πρέπει να πούμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα για χρηματοδότηση 100%, έως τα μέσα του μήνα. Στην ιστοσελίδα www.espa.gr υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους.


ΤΥΡΑΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΕΣΤΛΕ, FRESH LINE, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΕΝΕΤΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ... λίγες μόνο από τις επιχειρήσεις που εξακολουθούν να τολμούν και να επενδύουν.

Τολμηρό το εγχείρημα και του επιχειρηματία κ.Χατζηπανάγου που ανέλαβε τα applebee's στην Ελλάδα, ανοίγοντας μόλις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το κατάστημα της Γλυφάδας, μετά το κανόνι που βάρεσε η προηγούμενη διεύθυνση το καλοκαίρι, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους. Σύντομα θα ανοίξουν άλλα δύο καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη... και μιλάμε για ένα χώρο, αυτόν της εστίασης που πλήττεται σημαντικά...


Ένα ελληνικό δημιουργικό γραφείο, το Beetroot, ανακηρύχθηκε το καλύτερο του 2011 στο διασημότερο και πιο έγκυρο διαγωνισμό οπτικής επικοινωνίας στον κόσμο.

Το θεσσαλονικιώτικο δημιουργικό γραφείο αναζητά πρωτοποριακούς τρόπους επικοινωνίας και παρέχει λύσεις μέσα από μια ολιστική προσέγγιση του ντιζάιν από το 2000.

Τα τέρατα της μυθολογίας τούς έδωσαν μια υπέροχη αφορμή για να αντικρούσουν την τερατολογία που χαρακτηρίζει τελευταία όποια αναφορά στην Ελλάδα και στους Ελληνες.


Η έκθεση που τους ανέδειξε σε κορυφαίο γραφείο για το 2011 έγινε στη Γερμανία, ενώ νωρίτερα είχαν τιμηθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σημαντικότερες στιγμές την κατάκτησ

Keywords
Τυχαία Θέματα