«Η Ελλάδα αναζητά plan C»

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν θα εγκρίνουν το αίτημα της Ελλάδας για μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης η οποία θα κρατήσει την Ελλάδα στην επιφάνεια ενώ θα επαναδιαπραγματεύεται τους όρους της οικονομικής βοήθειας, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

"Δεν δίνουμε" δάνεια γέφυρα, δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Χάγη ο Dijsselbloem την Παρασκευή όταν ρωτήθηκε για το αίτημα της Ελλάδας.
"Μια απλή παράταση είναι πιθανή εφόσον αναλάβουν πλήρως το πρόγραμμα."

Η τελευταία άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξάνει το διακύβευμα για τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας η οποία έχει ήδη αποτύχει στο αίτημά της για μία διαγραφή χρέους. Το επόμενο ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα αντιμετωπίσει του 18 ομολόγους του στην ευρωζώνη σε μια έκτακτη συνεδρίαση.

«Μετά από μία επιθετική αρχή, που οδήγησε σε έλεγχο της πραγματικότητας για τη νέα κυβέρνηση, πιστεύω ότι γίνονται όλο και πιο ρεαλιστές» αναφέρει στο Bloomberg ο Αριστείδης Χατζής, αναπληρωτής καθηγητής δικαίου και οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Ανεξάρτητα από το τι λέει στο εσωτερικό του ακροατήριο, αυτό που θα πράξουν στο εξωτερικό έχει μεγαλύτερη σημασία».

«Ο Τσίπρας είναι σε πολύ δύσκολη θέση» αναφέρει στο Bloomberg ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος αναπληρωτής καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Εάν υπάρχουν κάποιοι συμβιβασμοί να γίνουν και επώδυνα μέτρα να ληφθούν, αυτά είναι επείγοντα τώρα που η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει ένα υψηλό ποσοστό αποδοχής».

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα