Η Ε.Ε έτοιμη για τη ισπανική διάσωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να αναλάβει δράση στην περίπτωση που η Ισπανία ζητήσει έκτακτη βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μ. Μπαρόζο, προσθέτοντας ότι είναι στο χέρι των ισπανικών αρχών να ζητήσουν βοήθεια.

«Η Ευρωζώνη έχει στη διάθεση της όλα τα εργαλεία», δήλωσε ο  Μπαρόζο αναφερόμενος στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και στις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις αγορές κρατικών ομολόγων.

Ο
πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε εξάλλου ότι οι χώρες της Ε.Ε. υστερούν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη και κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την υιοθέτηση των μέτρων που συμφωνήθηκαν στις τελευταίες συνόδους.
«Η εφαρμογή είναι το κλειδί. Δεν είμαι ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημείωσε ότι ορισμένες χώρες της Ε.Ε. δείχνουν «μικρή προθυμία» να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις και οχήματα βοήθειας που είναι μέρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2014 με 2020 και η οποία βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα του η σημερινή Σύνοδος Κορυφής να δώσει ένα «ισχυρό πολιτικό μήνυμα» ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν τις αναπτυξιακές πολιτικές.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα