Η Ε. Παπαδοπούλου στον ΑΘΗΝΑ984

Η εκπαιδευτικός και κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα, Ελένη Παπαδοπούλου, μίλησε στις 17/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.


Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για το κέντρο της Αθήνας - Αγ. Παντελεήμονα:

«Τα μέτρα που ακούσαμε, τα έχουμε συζητήσει οι κάτοικοι της περιοχής, δεν μας ικανοποιούν. Περιμέναμε σίγουρα περισσότερη αστυνομία. Το θέμα, όμως, είναι η αστυνομία όχι απλά να είναι εδώ παρούσα, αλλά να κάνει και τη δουλειά της. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι
όποτε έρχονταν περιπολίες, απλά περπατούσαν, ούτε έλεγχο χαρτιών έκαναν, ούτε να δουν τη νομιμότητα αυτών των ανθρώπων ή των επιχειρήσεών τους. Τίποτα δεν έκαναν, απλά υπήρχαν. Έχουμε μια επιφύλαξη, ότι ακόμα και αν έρθει περισσότερη αστυνομία στη γειτονιά, θα κάνει τη δουλειά της;».

Και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα της περιοχής δεν είναι μόνο η "Χρυσή Αυγή" - με την οποία δεν έχω καμία σχέση, όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής. Το πρόβλημα ξεκίνησε από την υπερσυσσώρευση μεταναστών νόμιμων ή μη, στις περιοχές. Όσον αφορά τις ακραίες ομάδες, υπάρχουν και οι ακραίες ομάδες των αναρχικών, οι οποίες έχουν καταλάβει κτίρια εδώ και είκοσι χρόνια στην περιοχή. Είναι και αυτό ένα θέμα και δημιουργούν εντάσεις με τους κατοίκους. Εμείς εδώ ισορροπούμε σε τεντωμένο σκοινί, ανάμεσα σε ακραίες καταστάσεις, δεν ξέρουμε ακριβώς και από πού απειλούμαστε - απειλούμαστε από χίλιες μεριές. Είναι πολύ δύσκολη η ζωή εδώ πέρα. Άβατο δεν δημιουργούν μόνο οι αλλοδαποί που συγκεντρώνονται σε κάποια σημεία και εμείς δεν μπορούμε να περάσουμε, άβατο δημιουργούν -ας πούμε- και κάποιες ομάδες, οι οποίες συγκεντρώνονται σε ένα άλλο σημείο και επίσης δεν μπορούμε να περάσουμε. Προσωπικά, έχω απειληθεί -όπως και πολλοί κάτοικοι- από αναρχικούς».



«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα