Η Ε. Παναρίτη στον ΑΘΗΝΑ984

Η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη μίλησε στις 19/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάϊκο.  


Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για συναίνεση πολιτικών δυνάμεων:

«Όλοι είμαστε υπεύθυνοι, γι' αυτό που έχει συμβεί. Κάπως έχουμε -τέλος πάντων- βάλει όλοι μας ένα μικρό ή μεγάλο πετραδάκι. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε δομικές αλλαγές, εάν δεν έχουμε μια απλή, μέσου όρου -αν
θέλετε-, συνεννόηση. Συνεργασία, θα το πω εγώ. Δηλαδή, δεν νομίζω ότι είναι σωστό να θεωρούμε, ότι θέλουμε από τους αρχηγούς κομμάτων να έρθουν και να πουν «όλα αυτά που κάνετε είναι πολύ σωστά». Απλά, θέλουμε να συνεργαστούν. Να έρθουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι, να βρούμε ποια θα είναι η καλύτερη λύση».

Δημοσιογράφος: Ναι, αλλά η πρόσκληση για συναίνεση -τουλάχιστον όπως γίνεται ως τώρα- ήταν «ελάτε να συναινέσετε και να βοηθήσετε σε αυτά που εμείς αποφασίζουμε και προγραμματίζουμε». Έχετε άλλη μέθοδο;

Ελ. Παναρίτη: «Να σας δώσω ένα παράδειγμα: ήμουν εισηγήτρια του καινούργιου και τελευταίου φορολογικού νομοσχεδίου που είχαμε. Πόσοι από την κοινή γνώμη γνωρίζουν, ότι από τα σαράντα πέντε άρθρα, πάνω από τα τριάντα υπερψηφίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία;»

Δημοσιογράφος: Το λέει και η Νέα Δημοκρατία και επαίρεται, μάλιστα, ότι ψηφίζει πολλά από τα δικά σας...

Ελ. Παναρίτη: «Όταν, όμως, η ομιλία και η ρητορική στους κοινωνικούς φορείς, που τελικά κάτω εκεί θα αρχίσουν και να διαμορφώσουν γνώμη και να μην κάνουν λευκές απεργίες και να μπορέσουν να δουλέψουν για την υλοποίηση αυτού, παρακολουθούν μια διαφορετική ρητορική».

Δημοσιογράφος: Είναι μια αντιμνημονιακή ρητορική και μια πρακτική μνημονιακή...

Ελ. Παναρίτη: «Εκεί είναι το θέμα μας...»

Δημοσιογράφος: Βλέπετε αυτή η συναίνεση, η ομοψυχία, η συνεννόηση -όπως θέλετε πείτε τη- στην προοπτική της, να μπορεί να φτάσει ενδεχομένως και μέχρι τη συγκυβέρνηση;

Ελ. Παναρίτη: «Αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι η πολιτική ενώνεται πάρα πολύ με τα τεχνικά κομμάτια. Τεχνικά, νομίζω ότι η συνεργασία αυτή θα μπορούσε να δίνει, να ζητάει βοήθεια και να υπάρχει... Δεν νομίζω ότι θα έχουμε εκλογές, όπου θα υπάρχει συγκυβέρνηση».

Δημοσιογράφος: Συγκυβέρνηση μπορεί να γίνει και πριν από τις εκλογές και μετά, όποτε θέλουμε...

Ελ. Παναρίτη: «Βέβαια. Θα μπορούσε να υπάρχει μια συνεργασία, όπου -τεχνικά, πάντα, μιλάω- να υπάρχουν γέφυρες τέτοιου είδους. Δεν βλέπω γιατί όχι».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα