Η δίκη της χρονιάς

Ξεκίνησε χθες στο 6ο Ποινικό Δικαστήριο της Μασσαλίας η εκδίκαση της υπόθεσης με τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους που περιέχουν γέλη σιλικόνης (ΡΙΡ).

Στο εδώλιο κάθισε ο ιδρυτής της εταιρίας ΡΙΡ 73χρονος Ζαν-Κλοντ Μας μαζί με τέσσερα πρώην στελέχη του με τις κατηγορίες της χρήσης επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία εμπορευμάτων και της απάτης σε βάρος μιας γερμανικής εταιρίας που τους παρείχε τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά γνησιότητας.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στις 5.250 γυναίκες που υπέβαλαν καταγγελία, αρκετές εκατοντάδες ζουν στην Αυστρία, την Αργεντινή, τη Βρετανία, την Κολομβία

και τη Βενεζουέλα.

Στη Μασσαλία τώρα, ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι, η Εισαγγελία διέθεσε 800.000 ευρώ για να οργανώσει αυτή την «τεραστίων διαστάσεων», όπως τη χαρακτηρίζει ο γαλλικός Τύπος, δίκη. Το αυτοσχέδιο δικαστήριο στήθηκε σε μια αίθουσα του Κέντρου Εκθέσεων της Μασσαλίας, στην πρόσοψη του οποίου τοποθετήθηκε ένα γιγαντιαίων διαστάσεων αυτοκόλλητο που γράφει «Δικαστικό Μέγαρο». Στο εσωτερικό του, η αίθουσα που επελέγη μπορεί να φιλοξενήσει 700 άτομα, δηλαδή 300 δικηγόρους και τους ενάγοντες.

Σύμφωνα με την Le Monde αυτή η, υπερβολικών διαστάσεων, δίκη απηχεί το εύρος της εξαπάτησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα