«Η αξιολόγηση ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί»

Ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος εγείρει ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, τονίζοντας μάλιστα πως σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ δύσκολο να εγκριθεί τρίτο πρόγραμμα στήριξης για τη χώρα μας.

«Η διαδικασία [της αξιολόγησης] βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, ίσως δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς», δήλωσε ο κ. Σέλινγκ, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιους αναφέρεται.

«Έχουμε πει ξεκάθαρα πως θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά και αυτή

θα πρέπει να δεχτεί τη βοήθεια. Κάθε πρόγραμμα [στήριξης] έχει ορισμένους όρους και αυτοί οι όροι πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Αλλά εάν κάποιος δεν θέλει να σεβαστεί τους όρους, τότε πιστεύω πως οι περισσότερες χώρες δεν θα είναι διατεθειμένες να πάνε σε ένα τρίτο πακέτο», τόνισε ο κ. Σέλινγκ, μιλώντας στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ORF.

Ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ στάθηκε στο «πρόβλημα εμπιστοσύνης» που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων-πιστωτών, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεργασθεί με τους δανειστές προκειμένου να οικοδομήσει εμπιστοσύνη για τη βούλησή της να προωθήσει μεταρρυθμίσεις.

Σημείωσε πως με τη συμφωνία του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα καταθέσει νομοσχέδια που δεν έχουν συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τους εταίρους.

«Αλλά το κάνουν κάθε μέρα, και αυτό δεν προωθεί μια βάση εμπιστοσύνης. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε αυτή τη στιγμή», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα