«Η ανάγκη για συμφωνία είναι αδήριτη»

Ό,τι η ελληνική πλευρά έχει πλήρη συνείδηση του επείγοντος να υπάρξει μία συμφωνία τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος, στην Τρόικα του ΑΘΗΝΑ 9.84 και τον Νεκτάριο Νώτη.
«Η ελληνική πλευρά έχει πλήρη συνείδηση του επείγοντος να υπάρξει μία συμφωνία και αυτό το λέω, διότι και η επίσημη ελληνική θέση -ευτυχώς- είναι ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία τις προσεχείς μέρες. Αυτό που τόνισα και είναι καθήκον μου λόγω της θεσμικής μου θέσης
είναι ότι, λόγω τις διπλής πίεσης του χρόνου και του προβλήματος της ρευστότητας, η ανάγκη για συμφωνία είναι αδήριτη. Αυτό το γνωρίζουμε και πρέπει να το βγάλουμε και προς τα έξω, έτσι ώστε να σταματήσουμε οποιοδήποτε σενάριο. Κυκλοφορούν πολλά άλλα σενάρια, τα οποία θα πρέπει να εξουδετερώσουμε και ο μόνος τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι λέγοντας ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου καθώς και η επιθυμία για υλοποίησή της το συντομότερο δυνατό ισχύουν».

«Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μία σειρά από μέτρα ουσίας, δηλαδή μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν τη δυνατότητα για ανάκαμψη. Ήμασταν σχετικά κοντά σε αυτό κάποια στιγμή μέσα στο 2014, διότι υπήρχε αυτός ο συνδυασμός βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών και ξεκινήματος μιας δειλής ανάκαμψης, λόγω βελτίωσης και του ψυχολογικού κλίματος. Είναι φυσιολογικό μετά από εκλογές που ανέδειξαν μία κυβέρνηση που εξελέγη ανοιχτά πάνω σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα, να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος. Αυτό που θεωρώ ότι όλοι έχουμε καταλάβει -και η ίδια η κυβέρνηση και σίγουρα οι Ευρωπαίοι εταίροι μας- είναι ότι αυτή η μεταβατική περίοδος πρέπει να τελειώνει, διότι θα δημιουργηθούν προβλήματα που θα είναι δύσκολο μετά να μας οδηγήσουν και πάλι στη σημερινή κατάσταση».
Keywords
Τυχαία Θέματα