Η Α. Διαμαντοπούλου στον ΑΘΗΝΑ984

Η πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, μίλησε στις 23/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Μία πολύ κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την ατμόσφαιρα που ενδέχεται να φτιαχτεί πλέον για μια άλλη πολιτική στην Ευρώπη. Υπηρεσιακή εκπροσώπηση της Ελλάδας, πρόβλημα του προβλέπειν για το πολιτικό σκηνικό, έτσι;

Α. Διαμαντοπούλου: Φυσικά είναι πρόβλημα. Είναι πρόβλημα του πώς
έχουμε καταφέρει και στην πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Σε μια παρατεταμένη ακυβερνησία και χωρίς να έχουμε μπροστά μας και πολύ σταθερό σημείο αναφοράς... Περάσαμε μια περίοδο έξι μηνών, η οποία περίοδος ήταν καθαρά προεκλογική. Κάθε μήνα λέγαμε ότι τον επόμενο θα γίνουν εκλογές, με αποτέλεσμα να έχουμε παντού πρόβλημα. Περάσαμε στις εκλογές, χωρίς αποτέλεσμα, υπηρεσιακή κυβέρνηση και πάμε σε εκλογές και παρατηρείται ένα σκηνικό το οποίο έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την προεκλογική περίοδο...».

* Για δηλώσεις του Λ. Παπαδήμου:

«Φαντάζομαι, χωρίς να κάνω ερμηνεία, δεν το είπε στη λογική του να φοβίσει. Το είπε με τη λογική ενός ανθρώπου που γνωρίζει τα δεδομένα στην Ευρώπη, ότι οι χώρες, οι τράπεζες, οι θεσμοί δημιουργούν πάντοτε plan b, plan c... Είτε το ανακοινώνουν, είτε δεν το ανακοινώνουν. Εξάλλου πιστεύω ότι τελείωσε και η περίοδος που πουλάμε φόβο και η περίοδος που πουλάμε παραδείσους».

* Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α:

«Οι πολίτες καλούνται να κρίνουν οι ίδιοι και να δούμε αν θα επαναληφθεί ένα λάθος που έχει γίνει πολλές φορές σε αυτή τη χώρα, που έχουμε προσλάβει την πολιτική υπόσχεση, ως μια δυνατότητα... ενώ έχει πολύ περισσότερο πολιτικό ψέμα, το λαμβάνουμε περισσότερο ως πολιτικό όραμα... Ο κ. Τσίπρας έκοψε και κόβει καθημερινά όλες τις διόδους που έχει με την σοσιαλδημοκρατία. Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα εκφράζεται από το ΠαΣοΚ, παρόλα όσα συνέβησαν μέσα στην κρίση, την οποία κλήθηκε μόνο του να αντιμετωπίσει. Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη εκφράζεται από τον κ. Ολάντ ή από το SPD στη Γερμανία. Κόβονται αυτές οι δίοδοι και οι γέφυρες, φανταζόμενος ότι μια Αριστερά, μόνη της -και μάλιστα ριζοσπαστική- και με θέσεις οι οποίες δε φαίνεται να είναι δυνατές να υλοποιηθούν, θα μπορέσει να κυβερνήσει. Μακάρι όσα λέει να μπορούσαν να γίνουν...».

* Για το ζήτημα της επανακαταμέτρησης ψήφων στην Α' Αθήνας:

«Υπήρχε ένα πολύ σοβαρό θέμα με τα δύο ονόματα και νομίζω ότι είναι ενδεικτικό ότι σε ένα ψηφοδέλτιο δεν μπορεί να υπάρχουν συνωνυμίες. Το θέμα είναι ότι έγιναν λάθη στην ανάγνωση, μπερδεύονταν τα ονόματα Άννα και Αικατερίνη... Δε θα κάνω καμία κίνηση, δεν είναι στιγμή για εσωτερικά προβλήματα. Δε θα κάνω καμία ένσταση, καμία διαδικασία. Προχωράμε κανονικά για τη νέα λίστα».

* Για το ΠαΣοΚ:

«Το ΠαΣοΚ είναι σε δύσκολη θέση και είναι σε δύσκολη θέση, γιατί πήρε πάνω του και μόνο του και όχι αρκετά έτοιμο, μια κρίση η οποία δεν είχε προηγούμενο... Έχει κρατήσει μια πολύ υπεύθυνη στάση, στη λογική ότι πρέπει
Keywords
Τυχαία Θέματα