Η Fender στρατολόγησε τους Μπόνο και Δι Ετζ

Ο μυθικός αμερικανός κατασκευαστής ηλεκτρικών κιθαρών Fender ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, την είσοδο στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δύο μελών του ιρλανδέζικου ροκ συγκροτήματος U2, του κιθαρίστα Δι Ετζ και του τραγουδιστή Μπόνο.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο Δι Ετζ λέει πως αισθάνεται "λίγο σαν ένα παιδί μέσα σ' ένα κατάστημα με καραμέλες. Είμαι λάτρης των κιθαρών Fender
από την αρχή, και τις χρησιμοποίησα στις περισσότερες από τις περιοδείες και τα άλμπουμ των U2. Όμως ενδιαφέρομαι κυρίως για την προοπτική να εργασθούμε πάνω σε νέες ιδέες με την ομάδα σχεδιασμού της Fender", τονίζει.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1946 από τον Λίο Φέντερ, δημιούργησε μοντέλα κιθάρας (Stratocaster, Telecaster...) που γοήτευσαν τους Έρικ Κλάπτον, Κιθ Ρίτσαρντς, Τζορτζ Χάρισον, Τζίμι Χέντριξ, Μαρκ Νόπφλερ ή Μπρους Σπρίνγκστιν.

Μια Fender Stratocaster του Μπομπ Ντύλαν κατακυρώθηκε το Δεκέμβριο σε πλειστηριασμό έναντι σχεδόν ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ποσό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για μια κιθάρα.

"Όπου και να πάτε στον κόσμο, η Fender είναι σημαιοφόρος, όχι μόνο για την άριστη τεχνολογία και κατασκευή της, αλλά και για την επίδρασή της στην αμερικανική κουλτούρα", σχολίασε από την πλευρά του ο Μπόνο δηλώνοντας "ενθουσιασμένος με την ιδέα να συμμετάσχει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών με τη Fender".

"Ο κόσμος της μουσικής αλλάζει και η Fender αλλάζει για να γίνει μια καλύτερη επιχείρηση μουσικής", σχολίασε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Μπιλ Μακγκλάσαν, ο οποίος εκτιμά πως οι δύο καλλιτέχνες θα την βοηθήσουν σ'αυτό.

"Η ιστορία του Δι Ετζ ως κιθαρίστα και δημιουργού ήχων μοναδικών με τη χρήση τεχνολογιών τον καθιστά ιδεώδη εταίρο για την ανάπτυξη της μάρκας Fender", υπογράμμισε από την πλευρά του ο άλλος συμπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ο Μαρκ Φουκουνάγκα. Και "ο Μπόνο είναι ένας οραματιστής στον κόσμο της μουσικής ο οποίος έχει επίσης αίσθηση των επιχειρήσεων και μια δημιουργικότητα η οποία θα βοηθήσει τη Fender να ευημερήσει", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα