Γιορτή Πολιτισμού

Εορταστικό το κλίμα στην Αθήνα, με πλήθος παραστάσεων, που έχουν ως στόχο να βάλουν το κοινό στο πνεύμα των Χριστουγέννων και να το ταξιδέψουν νοερά, με μουσική, oπερέτα, θέατρο και κάθε είδος της τέχνης.
Κι ας ξεκινήσουμε από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και "Τα Χριστούγεννα

του Σέρλοκ Χολμς" μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, που ανεβαίνει στις 20, 22, 25 και 29 Δεκεμβρίου. Στις 20,23 25 και 30 του μηνός, θα διασκεδάσουμε με τον Καραγκιόζη Καπετάνιο, ένα πρωτότυπο παραμύθι, με κεντρικό άξονα Ελληνικά λαικά παραμύθια κι αφηγήσεις που έχουν σχέση με τις ημέρες των Χριστουγέννων, από τον θίασο του Ηλία Καρελλά.
Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τίτλο "Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και οι γιοί του, πραγματοποιείται στις 23 Δεκεμβρίου, υπό τη Μουσική διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου.\


Στις 30 Δεκεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη βραδιά οπερέτας με τίτλο "φίλα με", από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την οποία διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου. Ερμηνεύει μεταξύ άλλων ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου τόνισε ότι το κοινό αγαπάει ιδιαίτερα αυτό το είδος και το εκφράζει σε κάθε παράσταση. Όπως είπε ο κύριος Χριστόπουλος, πρόκειται για ένα καθαρά μουσικό πρόγραμμα, χωρίς προζα, που αποτελείται από έργα Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Ζακ Οφενμπαχ, Γιόχαν Στράους και Φραντς Λέχαρ.


Το παραμύθι των Χριστουγέννων ζωντανεύει για όλες τις ηλικίες, από 21 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου, στο θέατρο Ολύμπια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μια πρωτότυπη παράσταση με παραμυθένια ατμόσφαιρα. Τη δραματουργική επιμέλεια των κειμένων υπογράφει η Σάσα Βούλγαρη.


Στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, λαμβάνουν χώρα τρεις διαφορετικές παραστάσεις. Η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη "Η κόρη της καταιγίδος", από τις όπερες των ζητιάνων, το Μαγικό βιολί της Μαριβίτας Γραμματικάκη και το πνεύμα των Χριστουγέννων του Τσαρλς Ντίκενς.


Τέλος στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 27 Δεκεμβρίου ακούμε Μότσαρτ από τη Καμεράτα και με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων.

Ρεπορτάζ: Βάνα Λυκομήτρου

Keywords
Τυχαία Θέματα