Γεωπολιτικό φεστιβάλ «Transitions»

H Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ανοίγει τις πόρτες της στους δημιουργούς των Βαλκανίων, στο πλαίσιο του πρώτου μέρους του "γεωπολιτικού"φεστιβάλ "Transitions" (Μεταβάσεις). Υπό τον τίτλο "Εδώ είναι Βαλκάνια"η Στέγη ανεβάζει μία σειρά παραστάσεων και συναυλιών και υποδέχεται απότις 5 έως τις 16 Μαρτίου καλλιτέχνες των γειτονικών μας χωρών (Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία), οι οποίοι

τολμούν να βάλουν το χέρι στις ανοιχτές πληγές τους και να σπάσουν τα ταμπού και τα στερεότυπα της Δύσης, αναζητώντας την εθνική τους ταυτότητα και επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση τους τόσο με τις άλλες χώρες των Βαλκανίων όσο και με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μεσυζητήσεις, συναυλίες, θεατρικές, χορευτικές, μουσικές παραστάσεις και περφόρμανς, το κοινό του φεστιβάλ θα ανακαλύψει τις νέες φωνές και τις ανεξάρτητες καλλιτεχνικές δυνάμεις από τα Βαλκάνια.

Η πρώτηπαράσταση θα φιλοξενηθεί στις 5 Μαρτίου, στις 20.30 στην Κεντρική Σκηνήτης Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και πρόκειται για το έργο του Όλιβερ Φραλίτς με τίτλο «Καταραμένος να είναι ο προδότης της πατρίδας του!» (Σλοβενία).

Τηνκαλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος θεάτρου, χορού και περφόρμανς έχει η Κάτια Αρφαρά, η οποία μίλησε στην Ελευθερία Πάντζιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα