«Γενναιόδωρο σχέδιο» ανήγγειλε ο Θάτσι

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ανήγγειλε ότι στο άμεσο μέλλον η κυβέρνηση της Πρίστινας θα παρουσιάσει «πολύ γενναιόδωρο σχέδιο» για την ένταξη των Σέρβων του βορρά στους θεσμούς του Κοσόβου.

«Ο εσωτερικός διάλογος των θεσμών του Κοσόβου και των Σέρβων στο βόρειο τμήμα θα συνεχιστεί», δήλωσε ο κ. Θάτσι μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διεθνούς Ομάδας Καθοδήγησης για το Κόσοβο (ISG) στη Βιέννη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Σέρβοι από το βορρά θα ενσωματωθούν στους θεσμούς του Κοσόβου.

«Είναι πολίτες του Κοσόβου.

Εμείς θα συνεχίσουμε την ενίσχυση του κράτους δικαίου και την ίδρυση νέων δήμων, ώστε να υπάρξουν στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου συνθήκες για τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών και οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να εκλέγουν ελεύθερα τους ηγέτες τους» είπε ο κ. Θάτσι.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου θα στηρίξει συγκεκριμένα έργα στον τομέα των υποδομών που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και θα εργαστεί για την ενίσχυση της ελεύθερης κυκλοφορίας και την αναβάθμιση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, υπογράμμισε.

«Θα είμαστε δυναμικοί, άμεσοι στο διάλογο με τους Σέρβους στο βορρά. Η πλειοψηφία των Σέρβων στο Κόσοβο έχει ενσωματωθεί στους θεσμούς του Κοσόβου, τόσο σε κρατικό, όσο και τοπικό επίπεδο. Έχουμε θαυμάσια συνεργασία και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί και με τους Σέρβους στο βορρά», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου.

Σχολιάζοντας την απόφαση της ISG για τερματισμό της διεθνούς εποπτείας της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ο κ. Θάτσι έκανε λόγο για ιστορική απόφαση, «που αποδεικνύει πόσο δρόμο διένυσε το Κόσοβο ως έθνος προς την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία. Αρχίζει νέα εποχή, νέο κεφάλαιο», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα