Γενικό μπλακ άουτ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια. Έχουν αποκλείσει τους γύρω δρόμους και απομάκρυναν το προσωπικό ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο αμαξοστάσιο έχουν πέρασει 50 εργαζόμενοι στους οποίους έχει επιδοθεί το φύλλο πορείας. Έξω από την πύλη βρίσκονται συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι άλλων σωματείων σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς. Το Σωματείο των εργαζομένων στο Μετρό, καλεί σε συγκέντρωση στη 1μμ στο Αμαξοστάσιο.

Απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας με παναττική στάση εργασίας 12 με 4μμ.Δεν ισχύει ο δακτύλιος. Κυκλοφοριακό έμφραγμα από νωρίς το πρωί.

Ακινητοποιημένα σήμερα όλα τα Μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την ερχόμενη Τρίτη προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, στον Προαστιακό και στα τρένα.

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό, προκειμένου να απομακρυνθούν οι απεργοί, οι οποίοι είχαν οχυρωθεί μέσα στις εγκαταστάσεις μετά την κοινοποίηση της κυβερνητικής απόφασης περί επιστράτευσης. Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές. Οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι.

Παράθυρο από την κυβέρνηση

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, εκτίμησε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν ρυθμίσεις για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων. «Υπάρχουν ζητήματα που θέλουμε και πρέπει να ρυθμιστούν, δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου,αλλά ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει όταν υπάρχει αδιαφορία για τις δικαστικές αποφάσεις και ταλαιπωρείται ο λαός».Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν ρυθμίσεις για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων. «Υπάρχουν ζητήματα που θέλουμε και πρέπει να ρυθμιστούν, δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου, αλλά ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει όταν υπάρχει αδιαφορία για τις δικαστικές αποφάσεις και ταλαιπωρείται ο λαός».

«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει σε μέτρα πιο ήπια», εκτίμησε ο Γιάννης Λυξουριώτης καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.«Η κυβέρνηση έπραξε ότι έπραξε για να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο» δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός 'Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Θα παρακαλέσω όλες τις πτέρυγες να αποφύγουμε τη στρατηγική της έντασης, διότι η ένταση οδηγεί σε ακρότητες και οι ακρότητες οδηγούν σε διχασμό που μπορεί να βλάψει τη χώρα», συμπλήρωσε ο υπουργός και επέμεινε πως «η κυβέρνηση πήρε τις συγκεκριμένες αποφάσεις διότι δεν μπορούσε να κλείνει τα μάτια απέναντι στο γεγονός ότι βρίσκονται σε ομηρία 2 με 3 εκατομμύρια πολίτες που καθημερινά μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Είχε προηγηθεί η επικριτική αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει αυταρχισμό που σηματοδοτεί την εκκίνηση της λήξης του πολιτικού της χρόνου.

«Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για την απόφαση της κυβέρνησης και να ευχηθώ στον παριστάμενο υπουργό 'Αμυνας, την επόμενη φορά που θα προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, να μην έχει διευρυνθεί το χαρτοφυλάκιο του στην κατεύθυνση ανάληψης υπουργικών καθηκόντων του τομέα Εργασίας και του τομέα Δημόσιας Τάξης» είπε ο κ. Δρίτσας και κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση είναι εκείνη που μεθοδεύει τη στρατηγική της έντασης».

Διαβάστε προηγούμενη είδηση εδώ.

Φωτορεπορτάζ Κώστας Κορέλης. Και με πληροφορίες από το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα