«Γείωσε» το Νταβός η Ρουσέφ

Στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ και όχι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας προτίμησε να λάβει μέρος σήμερα η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ.

Η Ντίλμα Ρουσέφ αναμένεται να εμφανιστεί στο Κοινωνικό Φόρουμ το οποίο διεξάγεται στο Πόρτο Αλέγκρε στη νότια Βραζιλία--όπου η ίδια έχτισε την πολιτική της καριέρα.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που διαρκεί έξι ημέρες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, συγκεντρώνει χιλιάδες μέλη συνδικάτων, φοιτητές και περιβαλλοντικούς ακτιβιστές από τη Βραζιλία καθώς και εκπροσώπους των

Αγανακτισμένων της Ισπανίας, του κινήματος Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ, της Αραβικής Άνοιξης και σπουδαστές-διαδηλωτές από τη Χιλή.

Πρόκειται για μία ετήσια εκδήλωση που ξεκίνησε στη Βραζιλία το 2001 ως διαμαρτυρία κατά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, το οποίο διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα για την ελίτ των επιχειρηματικών και πολιτικών προσωπικοτήτων.

Το σύνθημα του φετινού φόρουμ στο Πόρτο Αλέγκρε είναι "Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός".

Στη σημερινή ομιλία της, η πρόεδρος Ρουσέφ αναμένεται να μιλήσει σχετικά με τις προετοιμασίες της χώρας ενόψει της Διάσκεψης Ρίου+20 του ΟΗΕ, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Ρίου ντε Ζανέιρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα