Γαλλογερμανικές επαφές

Η ασφάλεια στην Αφρική, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, η προστασία δεδομένων και η ανάκαμψη της ευρωζώνης, θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης των υπουργών των κυβερνήσεων Γαλλίας και Γερμανίας αργότερα σήμερα στο Παρίσι.

Η συνάντηση ανάμεσα στο μεγάλο συνασπισμό της γερμανίδας καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ και των σοσιαλιστών του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ θα είναι η πρώτη του είδους από τότε που η Μέρκελ

εξελέγη για μια τρίτη θητεία στην καγκελαρία.

Μέρκελ και Ολάντ θα δώσουν συνέντευξηΤύπου αμέσως μετά τις συνομιλίες.

Λίγες σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται, αλλά η Μέρκελ και ο Ολάντ πρόκειται να επιβεβαιώσουν την ανάπτυξη στο Μαλί 250 στρατιωτών μιας γαλλο-γερμανικής ταξιαρχίας.

Η Γερμανία έχει 170 στρατιώτες στο Μαλί, οι περισσότεροι από τους οποίους συμμετέχουν σε αποστολή της ΕΕ για την εκπαίδευση του στρατού της αφρικανικής αυτής χώρας, ενώ 2.500 γάλλοι στρατιώτες βρίσκονταν ακόμα στο Μαλί στις αρχές του 2014.

Οι στρατιώτες της γαλλο-γερμανικής ταξιαρχίας θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση του στρατού του Μαλί και όχι για να συμμετάσχουν σε μάχες.

Η Μέρκελ, ο Ολάντ και οι υπουργοί τους θα συζητήσουν επίσης για τη συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της ενεργειακής έρευνας, για τη δημοσιονομική πολιτική και την ασφάλεια δεδομένων.

Η γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να εκφωνήσει λόγο στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που εδρεύει στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα