«Φυσιολογική η προετοιμασία για Grexit»

«Είναι καιρός η Ελλάδα να σηκώσει τα μανίκια της και να κάνει την απαιτούμενη δουλειά προκειμένου να γίνει η οικονομία της ανταγωνιστική» δηλώνει ο Γερμανός βουλευτής Ράινερ Μπρούντερλε στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. Όπως είπε, δεν υπάρχει κοινοβουλευτική στήριξη στη Γερμανία για το ενδεχόμενο να δοθούν περισσότερα χρήματα ή επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα

δεν είναι ανταγωνιστική και έχει αναβάλει μεταρρυθμίσεις για χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP). «Τα περισσότερα χρήματα δεν θα βοηθήσουν... δεν μπορούμε να ρίχνουμε χρήματα σε ένα απύθμενο πηγάδι».

Ο Bruederle, πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Merkel, τόνισε πως η απόφαση για το αν η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη εξαρτάται από την Αθήνα», είπε και συμπλήρωσε «εμείς θέλουμε περισσότερη Ευρώπη, αλλά τα μέλη πρέπει να τηρούν τους κανόνες».

Επιπλέον, αναφερόμενος στο δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times που αναφέρει ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας η οποία θα μελετήσει την επίδραση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Bruederle επεσήμανε πως δεν έχει γνώση τέτοιων σχεδίων αλλά θα ήταν «απόλυτα φυσιολογικό» για το υπουργείο η προετοιμασία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, τόσο σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης όσο και στο περιεχόμενο των μέτρων, τονίζει σήμερα και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Βόλκερ Κάουντερ.

Την ίδια ώρα, νέα πρόκληση από τη γερμανική Bild. Έφτιαξε ένα έγγραφο εγγυητικής και ζητάει από τον Έλληνα πρωθυπουργό θα βάλει την υπογραφή του κάτω από αυτό! «Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας αποφάσισαν να μιλήσουν με μια φωνή στην Ελλάδα κατά τις συναντήσεις τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά» γράφει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Wall Street Journal.
Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα