«Φύλακας άγγελος» το Λιμενικό

Σε φύλακα άγγελο όχι μόνο των θαλασσών μας, αλλά και των κολυμβητών αναδεικνύεται κάθε καλοκαίρι το Λιμενικό σώμα, άνδρες του οποίου πραγματοποιούν καθημερινό «σαφάρι» για να εντοπίσουν τους πλωτούς... «γκαζιάρηδες» και να περιορίσουν τη δράση τους, που κρύβει άπειρους κινδύνους για λουόμενους και υποβρύχιους αλιείς.

Νεαροί στην πλειοψηφία τους, χειριστές μικρών ταχύπλοων σκαφών αναψυχής, όπως είναι τα τζετ σκι και τα κρις
κραφτ, χωρίς οι περισσότεροι να διαθέτουν νόμιμη άδεια χειριστού, απειλούν τις ζωές χιλιάδων λουομένων, αφού παραβιάζουν την απαγόρευση να κινούνται σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων από τις πλαζ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την τελευταία 15ετία από τους επικίνδυνους ελιγμούς τους και την άγνοια ή την παραβίαση των κανονισμών, έχουν σκοτωθεί πάνω από 60 άτομα, ενώ έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 100 κολυμβητές και ψαροντουφεκάδες.

Σ' αυτά τα θαλασσινά... «μπλόκα» εκτός από το αλκοτέστ και τον έλεγχο για το εάν έχει ο κυβερνήτης του ταχυπλόου άδεια χειριστή, οι λιμενικοί εξετάζουν πολύ προσεκτικά τα σωστικά, αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα του σκάφους.

Οι παραβάτες τιμωρούνται με τσουχτερά πρόστιμα, που μπορεί να φτάσουν και τα 20.000 ευρώ, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης. Παράλληλα έλεγχοι γίνονται και σε όλα τα καταστήματα ενοικίασης θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθώς και στις σχολές εκμάθησης θαλάσσιων σπορ, οι οποίες συνήθως λειτουργούν κοντά σε πολυσύχναστες παραλίες και πλαζ.

Σημειώνεται ότι οι παράτολμες επιδείξεις ταχύτητας εκτός από τους κινδύνους που κρύβουν, επιβαρύνουν και τα δημόσια Ταμεία, αφού σε κάθε περίπτωση που απαιτείται κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων του Λιμενικού, κοστίζει στους φορολογούμενους πολίτες πάνω από 40.000 ευρώ ανά δίωρο.

Για τους ελέγχους του Λιμενικού μίλησε στον Νεκτάριο Ανδριόπουλο ο διευθυντής της Διεύθυνσης λιμενικής αστυνομίας, πλοίαρχος Παναγιώτης Παρασκευάς, ο οποίος τόνισε ότι το 2011 από τους 19 χιλιάδες ελέγχους που έγιναν εντοπίστηκαν 2.100 παραβάσεις.

Νέος διαγωνισμός

5 τυχεροί θα κερδίσουν 2 διανυχτερεύσεις σε ξενοδοχεία των Σπετσών
3 τυχεροί 2 διανυχτερεύσεις σε studios στον Πόρο
1 τυχερός/η  2 διανυχτερεύσεις σε studio στην Ύδρα
Τρόποι συμμετοχής στον διαγωνισμό

στο 210-3411610 sms γράφοντας  ΔΙΑΚΟΠΕΣ κενό ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και αποστολή στο 54002 ( χρέωση 25 λεπτά  το sms στην επίσημη σελίδα του ΑΘΗΝΑ 984 στο facebook Αθήνα9.84official group



H κλήρωση θα γίνει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκεύης στην εκπομπή « Με δύναμη από την Πειραιώς».
Το ένθετο «Διακοπές 2012...Θα πάμε» που επιμελούνται ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος και η Χριστιάννα Κούσιου , μεταδίδεται καθημερινά

στις 10 παρά 10 το πρωί στην εκπομπή «9-10» με τον Τάκη Καμπύλη, στις 6 παρά 10 το απόγευμα στην εκπομπή «Όσα μου έμαθε η μέρα»  με τον Κώστα Ράπτη και στις 10 και 40 το βράδυ στην εκπομπή «Με δύναμη από την Πειραιώς» με τις Νίκη Λυμπεράκη και Αγγελική Πανταλέων. 
Keywords
Τυχαία Θέματα