Φθινοπωρινές μπόρες

Αλλάζει από τη Δευτέρα ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη,

νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά ανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Δυτική και στη Κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Μακεδονία από 16 έως 25 βαθμούς, στα Δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και στη Θράκη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αυξημένη συννεφιά κατά διαστήματα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βορειότερα από ανατολικές με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες και στη Δυτική Κρήτη πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 29.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βορειότερα βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα