Φρένο στην εκλογολογία

Συσπείρωση των κοινοβουλευτικών τους ομάδων και φρένο στην εκλογολογία επιχειρούν Σαμαράς και Βενιζέλος που από κοινού αποφάσισαν να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, με φόντο τις ενδοκυβερνητικές εντάσεις κι εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Πολύ σωστή χαρακτήρισε

την απόφαση για αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης και του χρόνου ορισμού εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, από τη στιγμή που υπάρχουν φωνές δυσαρέσκειας στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο συγκυβερνόντων κομμάτων, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη.

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα πάρει «οπωσδήποτε ψήφο εμπιστοσύνης και η εκλογολογία θα πέσει στο κενό» εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας.

Για χάσιμο χρόνου έκανε λόγο στο MEGA ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης αναφερόμενος στην ψήφο εμπιστοσύνης. Ποτέ δεν ετέθη θέμα να ρίξουμε την κυβέρνηση. Εδώ και δύο χρόνια ψηφίζουμε δυσάρεστα μέτρα, ψηφίζουμε δυσάρεστους νόμους και η στήριξή μας στην κυβέρνηση είναι ουσιαστική και φανερή", είπε.

Δεν έχει επίδραση στην αξιολόγηση που διενεργεί η τρόικα στο ελληνικό πρόγραμμα η απόφαση της Κυβέρνησης να ζητήσει τη ψήφο εμπιστοσύνης, διαμηνύουν κύκλοι των δανειστών. Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της διαπραγμάτευσης και η αποχώρηση των κλιμακίων της τρόικας είχε ήδη καθορισθεί για την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου

Για μια λογική, θεσμική κίνηση έκανε λόγο μιλώντας πριν απο λίγο στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στο Β' θερινό τμήμα, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, τονίζοντας πως η ψήφος εμπιστοσύνης θα αποτελέσει μήνυμα πολιτικής σταθερότητας, αλλά και δέσμευση των βουλευτών που θα τη δώσουν όταν έρθει η ώρα του προϋπολογισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα