"Φρένο" από Yellen στα κέρδη της Wall

Μετά από μια δυναμική εκκίνηση και τον Dow να κοιτάζει σε νέες κορυφές, οι μετοχικοί δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν τελικά με μικτά πρόσημα μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας στη σκιά των δηλώσεων Yellen που έκανε λόγο για "τραβηγμένες" αποτιμήσεις στις μετοχές του βιοτεχνολογικού και διαδικτυακού κλάδου, παρασέρνοντας πτωτικά τις μετοχές του momentum.

Το θετικό επενδυτικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των κολοσσών JP Morgan

και Morgan Stanley αλλά και τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας «έσβησε» γρήγορα μόλις η επικεφαλής της Fed ξεκίνησε την ομιλία της.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 5,261 μονάδες (0,03%) κλείνοντας στις 17060,68 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 24,03 μονάδων (0,54%) και έκλεισε στις 4416,39 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 3,82 μονάδων (0,19%) κλείνοντας στις 1973,28 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η JP Morgan Chase κλείνοντας στα 58,27 δολάρια με άνοδο 1,98 δολαρίων ή σε ποσοστό 3,52%. Ακολούθησαν η Goldman Sachs με κέρδη 1,30% και κλείσιμο στα 169,17 και η AT & T, η οποία έκλεισε στα 36,24 δολάρια με άνοδο 1,06%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Johnson and Johnson (-1,99%), η IBM (-0,72%) και η Walt Disney (-0,70%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στο «μέτωπο» της οικονομίας, θετικά ήταν σε γενικές γραμμές τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς ο μεταποιητικός δείκτης Empire State ενισχύθηκε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 4 ετών, ενώ οι λιανικές πωλήσεις του Ιουνίου σημείωσαν χαμηλότερη του αναμενόμενου άνοδο. Τέλος, κατά 0,1% αυξήθηκαν οι τιμές των προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, μικρότερη του αναμενόμενου ήταν η αύξηση των πωλήσεων λιανικής στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, αλλά τα περισσότερα καταστήματα εκτός των πωλητών αυτοκινήτων και των καταστημάτων αναπαλαίωσης κατοικιών, σηματοδοτούν μια βελτίωση στα έσοδα.

Επίσης, άνοδο 0,1% σημείωσαν οι τιμές των προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, αναδεικνύοντας ήπιες πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία.

Τέλος, στις 25,6 μονάδες διαμορφώθηκε ο μεταποιητικός δείκτης Empire State τον Ιούλιο, σημειώνοντας άνοδο από τις 19,3 μονάδες τον Ιούνιο, και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τεσσάρων τελευταίων ετών.

Μείωση και αύξηση κερδών εμφάνισαν αντίστοιχα οι JP Morgan και Goldman Sachs στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, και με τις δύο ωστόσο να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη 2,04 δισ. δολαρίων σε σχέση με τα 1,93 δισ. δολάρια στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σε ανά μετοχή βάση, τα κέρδη της Goldman Sachs διαμορφώθηκαν στα 4,10 δολάρια.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 3,05 δολαρίων ανά μετοχή.

Αντίθετα, η JP Morgan Chase & Co. ανακοίνωσε ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου υποχώρησαν ενώ και τα έσοδα σημείωσαν πτώση. Η JP Morgan ανακοίνωσε κέρδη 5,99 δισ. δολαρίων σε σχέση με τα κέρδη των 6,5 δισ. δολαρίων το περασμένο έτος. Τα κέρδη ανά μετοχή, τα οποία αποτυπώνουν την πληρωμή των προνομιούχων μερισμάτων, διαμορφώθηκαν στα 1,46 δολάρια συμπεριλαμβανομένης και μιας χρέωσης 13 σεντς για νομικές δαπάνες. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 1,29 δολαρίων.

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου αυξήθηκαν καθώς οι πωλήσεις του νέου φαρμάκου κατά της ηπατίτιδας C, συνέχισε να αυξάνει τα έσοδα της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα