Φρενίτιδα για τις «50 αποχρώσεις του γκρι»

Η διεθνής φρενίτιδα για τις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» έχει φθάσει και στην Ελλάδα, καθώς έχει δημιουργήσει ήδη ένα μικρό πανικό, με τους πάντες να περιμένουν το ερωτικό φιλμ να σπάσει τα εισπρακτικά κοντέρ.

Υπολογίζεται ότι το online trailer είδαν 100 εκατ. θεατές μέσα στο 2014, ο μεγαλύτερος αριθμός όλων των εποχών. Όσο για τη χώρα μας, η προπώληση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τις εκτιμήσεις

να μιλούν για 30.000 εισιτήρια και αρκετές προβολές που είναι ήδη sold out!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», «η προπώληση για τις "Πενήντα αποχρώσεις του γκρι" ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου σε όλα τα κέντρα μας και μόνο κατά τις πρώτες πέντε μέρες διατέθηκαν 5.000 εισιτήρια, αριθμός που καθημερινά και σταθερά αυξανόταν.

Τα στοιχεία έρχεται να επιβεβαιώσει και η UIP αναφέροντας πως «η προπώληση έσπασε ρεκόρ αναμονής από το κοινό. Σημειωτέον πως για πρώτη φορά γίνεται προπώληση στην Ελλάδα τρεις εβδομάδες πριν από την έξοδο μιας ταινίας στις αίθουσες. Το ενδιαφέρον είναι πως υπάρχουν παραστάσεις για τις οποίες έχουν κιόλας εξαντληθεί τα εισιτήρια. Με αυτά τα δεδομένα, περιμένουμε τα νούμερα να ανέβουν κατακόρυφα μέσα στις επόμενες μέρες». Αρχής γενομένης από σήμερα Πέμπτη λοιπόν, αναμένεται να βρεθούμε μπροστά σε εντυπωσιακά στοιχεία, δεδομένου ότι μεσολαβεί και η 14η Φεβρουαρίου (γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου) που ρίχνει «λάδι» στην ερωτική φωτιά της ταινίας. Τα στοιχεία της UIP μαρτυρούν επίσης πως «οι Ελληνίδες είναι πιο φανατικές θαυμάστριες των "Αποχρώσεων" σε σχέση με τους άντρες».

Η μεγάλη κινητικότητα και ζήτηση στην ελληνική αγορά βεβαίως είναι μόνο ένα δείγμα της παγκόσμιας πορείας που αναμένεται να έχει η ταινία στο box office. Τα αντίστοιχα στατιστικά παγκοσμίως αναφέρουν πως έχουν ήδη πουληθεί περί τα 2,8 εκατομμύρια εισιτήρια σε όλον τον κόσμο, γεγονός που αποτυπώνει το συνωστισμό που θα επικρατήσει έξω από τις σκοτεινές αίθουσες. Οι προβλέψεις κατατάσσουν τις «Αποχρώσεις» μια από τις δέκα μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς, ενώ το πρώτο τετραήμερο προβολής της στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να σημειώσει έσοδα άνω των 55 εκατομμυρίων δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα