Προσφυγική τραγωδία στα νερά της Μεσογείου

Μπροστά στη μεγαλύτερη τραγωδία με μετανάστες στη Μεσόγειο βρίσκεται η Ευρώπη. Φόβους για εκατόμβη νεκρών εκφράζουν οι αρχές Μάλτας και Ιταλίας μετά την ανατροπή σκάφους που μετέφερε μετανάστες, ανοικτά της νήσου Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στο σκάφος επέβαιναν περίπου 700 άνθρωποι, εκ των οποίων έχουν διασωθεί μόλις 28. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας, όπως και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το BBC, το μόνο
που αντικρίζουν είναι πτώματα που έχουν φθάσει ως τις λιβυκές ακτές.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twiter, ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί λιγότεροι από 50 άνθρωποι. "Πρόκειται για μια τραγωδία τεράστιων διαστάσεων" δήλωσε σε Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Τον πόνο του εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος νωρίτερα από το Βατικανό και απηύθυνε έκκληση προς την διεθνή κοινότητα να δράσει ώστε να μην επαναληφθούν άλλες παρόμοιες τραγωδίες. Όπως είπε "Είναι άνδρες και γυναίκες σαν εμάς, άνθρωποι που πεινάνε, κατατρεγμένοι, θύματα της εκμετάλλευσης και των πολέμων που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή".

Keywords
Τυχαία Θέματα