Φωτιές σε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ άναψαν οι δηλώσεις Σβόμποντα

Του Δημήτρη Αλειφερόπουλου

Πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλοδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, ότι στηρίζει "όλες τις σοσιαλιστικές ομάδες στην Ελλάδα ώστε να υπάρξει ισχυρή εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή".

Η δηλώση του Χάνες Σβόμποντα που έγινε αμέσως

μετά τη συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη στάθηκε η αφορμή για να βγει στην επιφάνεια ο "σιωπηρός διαγκωνισμός" των δυο κομμάτων για το ποιος παίρνει το "πρόκριμα" των Ευρωσοσιαλιστών στη μάχη των ευρωεκλογών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη και το βήμα της εκδήλωσης της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστων και Δημοκρατών, παρουσία του Χάνες Σβόμποντα, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις επαφές και τις δηλώσεις του Αυστριακού πολιτικού με τον κ. Κουβέλη.

"Χωρίς ενότητα, με μικρούς κομματικούς πατριωτισμούς δεν ανταποκρινόμαστε στην υπόθεση των ιστορικών μας περιστάσεων" σχολίασε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτωντας ότι "το ζήτημα δεν είναι να εκλεγούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο Έλληνες ευρωβουλευτές που στη συνέχεια θα ενταχθούν στην Κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών".

Λίγο αργότερα η Αγ. Κωνσταντίνου με ανακοίνωση έκανε λόγο για "ενόχληση και εκνευρισμό στο ΠΑΣΟΚ" επειδή όπως ανέφερε "οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν, όλα τα ψηϕοδέλτια με σοσιαλιστικό πρόσημο".

Στην ίδια ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ σημείωνε με νόημα ότι "το ποιος δικαιούται να τοποθετείται στο όνομα των σοσιαλιστικών ιδεών δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας, αλλά προκύπτει από τις πολιτικές που ακολουθεί".

Άμεση και σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση της Χ. Τρικούπη με την οποία κατηγορούσε την ΔΗΜΑΡ για στοχευμένη παρερμηνεία των δηλώσεων Σβόμποντα και "κουτοπονηριά".

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστηκά: "Καλό θα είναι, αντί η ΔΗΜΑΡ να βγάζει άστοχες ανακοινώσεις υπό το κράτος ενός νευρικού μικροκομματικού πατριωτισμού, να πληροφορηθεί ποιες είναι οι θεσμικές διαδικασίες εκπροσώπησης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος και να μην αυταπατάται παρερμηνεύοντας με κουτοπόνηρο «επαρχιωτισμό» τις ευγενείς αλλά σαφείς θέσεις του κ. Σβόμποντα".

Keywords
Τυχαία Θέματα