Φονικές πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Οι πλημμύρεςκαι οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαναπό τις πολυήμερες σφοδρές βροχοπτώσειςτων τελευταίων ημερών στο Αφγανιστάνστοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 30 ανθρώπους,ενώ δεκάδες ακόμη αγνοούνται.

Οι πλημμύρεςσάρωσαν χωριά και τμήματα της πόληςΣεγτσεράν στην επαρχία Γορ χθες,πλήττοντας δεκάδες σπίτια, δήλωσε οεκπρόσωπος των αρχών στην επαρχία,Αμπντουλχάι Χατίμπι.

"Ως τώραμπορώ να επιβεβαιώσω ότι 24 άνθρωποιέχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες,αλλά ορισμένοι ακόμα αγνοούνται",είπε ο Χατίμπι.

Σύμφωνα μετον ίδιο, καταστράφηκαν εκατοντάδεςεκτάρια καλλιεργειών και εκτοπίστηκανεκατοντάδες

κάτοικοι της φτωχής επαρχίας.

Στοβορειοανατολικό Αφγανιστάν, οιβροχοπτώσεις και το χαλάζι προκάλεσανπλημμύρες στην επαρχία Μπανταχσάν, μεαποτέλεσμα τουλάχιστον οκτώ άνθρωποινα χάσουν τη ζωή τους και περίπου 100σπίτια να καταστραφούν, είπε αξιωματούχοςτης υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφώνστην επαρχία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Αυτό τοείδος των βροχοπτώσεων και το χαλάζιείναι ασυνήθιστα φαινόμενα αυτή τηνεποχή του χρόνου, και οι κάτοικοι δεντο περίμεναν", δήλωσε.

Στο Αφγανιστάνο χειμώνας ήταν ο βαρύτερος των τελευταίων15 ετών, με πολλές χιονοπτώσεις καιειδικοί είχαν προειδοποιήσει γιαπλημμύρες σε περιοχές από όπου περνούνποτάμια.

Τον Μάιο, σεπλημμύρες στην επαρχία Σάρι Πουλ, βόρειατης Γορ, είχαν χάσει τη ζωή τους 50άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκεςκαι παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα