Φήμες για μεταβίβαση εξουσίας από τον εμίρη

Ο Σείχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θάνι, συγκάλεσε τη Δευτέρα σύνοδο των ηγετικών μελών της οικογένειας του και των αποκαλούμενων πρεσβύτερων, ανέφερε το βράδυ της Κυριακής το ειδησεογραφικό δίκτυο του Κατάρ, Αλ Τζαζίρα, καθώς σύμφωνα με αξιωματούχους και διπλωμάτες στο εμιράτο, ετοιμάζεται να μεταβιβάσει την εξουσία στο γιο του πρίγκιπα Σείχι Ταμίμ.

Αξιωματούχοι και διπλωμάτες του Κατάρ δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στα μέσα Ιουνίου, ότι ο εμίρης ετοιμαζόταν να μεταβιβάσει την εξουσία του πλούσιου σε φυσικά

κοιτάσματα κράτους, με τον σημαντικό διπλωματικό ρόλο στον αραβικό κόσμο, στο γιο του.

«Ο εμίρης είναι πεπεισμένος ότι θα πρέπει να ενθαρρύνει τη νέα γενιά. Έχει την πρόθεση να μεταβιβάσει την εξουσία στον διάδοχο του θρόνου, σεΐχη Ταμίμ και να κάνει ανασχηματισμό ώστε να διορίσει ένα μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων στο υπουργικό συμβούλιο» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτερος αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Ο εμίρης θα μπορούσε να παραμείνει ενεργός, δηλαδή, δεν είναι απαραίτητο να αποσυρθεί εντελώς, αλλά να διαδραματίσει έναν πιο τιμητικό ρόλο, έτσι ώστε ο γιος του να μπορέσει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και, συνεπώς, να γίνει ο βασικός υπεύθυνος για τη χώρα», ανέφερε από την πλευρά της μια γαλλική διπλωματική πηγή.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα