«Τα κενά στα σχολεία καλύπτονται»

Χωρίς φωνές, συνθήματα και ένταση ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μετά τις χθεσινές επεισοδιακές επισκέψεις του κ. Φίλη στα γραφεία των δύο ομοσπονδιών.
«Οι προσλήψεις αναπληρωτών φέτος θα ξεπεράσουν τις 19.500, δηλαδή σχεδόν 2.000 περισσότερες από πέρυσι. Τα κενά στα σχολεία "κλείνουν" μέρα με τη μέρα, με

προτεραιότητα την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και την ειδική αγωγή», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και συμπλήρωσε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί 12.000 αναπληρωτές και ο αριθμός αυτός θα φτάσει τους 14.000 έως την Παρασκευή, ενώ για το χρονοδιάγραμμα του εθνικού διαλόγου, προσδιόρισε την ολοκλήρωσή του και την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου την άνοιξη.

Οι εκπαιδευτικοί πάντως, που νωρίτερα πραγματοποίησαν νέο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας, υπολογίζουν τα κενά σήμερα, σε 5.000 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 5.500 στη δευτεροβάθμια.

Keywords
Τυχαία Θέματα