Φαβορί παρά την ασθένειά του ο Τσάβες

Το σημαντικό προβάδισματου προέδρου Ούγο Τσάβες στις δημοσκοπήσειςασφαλώς του δίνει πλεονέκτημα ενόψειτων προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα,αλλά ενδέχεται να πείσει τους πιοσκληρούς αντιπάλους του ότι η βία είναιο μόνος τρόπος να τον κερδίσουν, εκτίμησεσυνεργάτης του.

Παρά το ότι συνεχίζεινα υποβάλλεται σε θεραπεία για τονκαρκίνο από τον οποίο είχε προσβληθεί,ο Τσάβες θεωρείται ότι είναι τοαδιαφιλονίκητο φαβορί

στις προεδρικέςεκλογές της 7ης Οκτωβρίου, με τιςπερισσότερες δημοσκοπήσεις να τουδίνουν προβάδισμα τουλάχιστον 10 μονάδωνέναντι του υποψήφιου της αντιπολίτευσηςΕνρίκε Καπρίλες.

Υπάρχουν διάφορα σενάριαπερί διάσπασης της συμμαχίας του Τσάβεςεάν η κατάσταση της υγείας του επιδεινωθεί,αλλά η ομάδα των συνεργατών του δενεξετάζει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοιέχουν προειδοποιήσει επανειλημμένατους πολίτες στη χώρα να είναιπροετοιμασμένοι για τεχνάσματα απότους αντιπάλους του Τσάβες, χωρίς ναυπεισέρχονται σε λεπτομέρειες ή ναδίνουν στοιχεία για κάτι τέτοιο.

Ο Αριστόμπουλο Ιστούρις,αντιπρόεδρος της βουλής που είναιπαράλληλα επικεφαλής της εκστρατείαςγια την επανεκλογή του Τσάβες στηνδεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία, δήλωσεσε συνέντευξή του ότι η κυβερνητικήσυμμαχία ενθαρρύνεται από τα ποσοστάτου προέδρου, τα οποία αυξάνονται σταθεράτους τελευταίους μήνες.

Όμως, «καθώς το προβάδισμα(του Τσάβες) διευρύνεται, οι ομάδεςεκείνες στην αντιπολίτευση που τάσσονταιυπέρ των συνωμοσιών και της αποσταθεροποίησηςθα ενισχυθούν», σημείωσε ο Ιστούρις,πρώην δήμαρχος του Καράκας ο οποίοςδιετέλεσε επί σειρά ετών υπουργόςΠαιδείας. «Πρέπει να προετοιμαστούμεδιότι υφίστανται βίαιες, μη δημοκρατικέςομάδες μέσα στην αντιπολίτευση»,πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα