«Εξολοθρεύστε τις συμμορίες»

Οι δύο μεγαλύτερες αντίπαλες συμμορίες στο Ελ Σαλβαδόρ πρέπει να εξολοθρευτούν για να παταχθεί το βίαιο έγκλημα στην κεντροαμερικανική χώρα η οποία αντιμετωπίζει όλο και πιο σοβαρό πρόβλημα δημόσιας τάξης, υποστήριξε χθες ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μια εκδήλωση στο Σαν Σαλβαδόρ.“Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Νέα Υόρκη ήταν η μαφία και μετά οι λαθρέμποροι ναρκωτικών, αλλά εδώ είναι οι δύο μεγάλες συμμορίες, και αυτές οι δύο συμμορίες πρέπει να εξολοθρευτούν”, τόνισε ο Τζουλιάνι.

Η

βία στο Ελ Σαλβαδόρ έχει κλιμακωθεί μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας στην οποία είχαν συμφωνήσει το 2012 οι αντίπαλες συμμορίες Mara 18 (M-18) και Mara Salvatrucha (MS-13).

Πέραν των κατά μέσον όρο 15,5 δολοφονιών την ημέρα, αυξάνονται οι επιθέσεις εναντίον στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας και των ένοπλων δυνάμεων: 22 αστυνομικοί και 6 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής φέτος.

Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να πυροβολούν “χωρίς κανένα φόβο για τις συνέπειες” εάν απειλούνται από μέλη συμμοριών.

Δήμαρχος της Νέας Υόρκης από το 1994 ως το 2001, ο Τζουλιάνι πιστώθηκε από ορισμένους παρατηρητές τη μεγάλη πτώση της εγκληματικότητας στην μεγαλούπολη των ΗΠΑ επί των ημερών του. Εφάρμοσε μια άτεγκτη προσέγγιση έναντι ακόμη και πλημμελημάτων όπως η είσοδος στον υπόγειο χωρίς την καταβολή του αντιτίμου, υποστηρίζοντας πως αυτή η στάση απέτρεπε σοβαρότερα ποινικά αδικήματα.

Ο Τζουλιάνι ίδρυσε μια εταιρεία συμβούλων για θέματα δημόσιας διοίκησης και ασφάλειας αφότου εγκατέλειψε τον θώκο του δημάρχου της Νέας Υόρκης. Ταξιδεύει εξάλλου συχνά για ομιλίες επί πληρωμή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα