Εξηγήσεις των παραιτηθέντων

Για δεύτερη ημέρα, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης δίνουν αυτή την ώρα προφορικές εξηγήσεις στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή, ο οποίος εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα.
Στη συνέχεια, οι Πεπόνης και Μουζακίτης θα έχουν νέα συνάντηση με τον επίσης αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Φώτη Μακρή, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν τους δύο εισαγγελείς Εφετών να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Ο Φ. Μακρής αναμένει μέσα στις
επόμενες μέρες οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί να του καταθέσουν σχετικό υπόμνημα. Μάλιστα, στο έγγραφό του με το οποίο τους καλεί να δώσουν εξηγήσεις, θέτει τρία ερωτήματα στα οποία και πρέπει να απαντήσουν.

Τα ερωτήματα αυτά είναι:

    1) Ποιά είναι τα τυχόν εμπόδια που συνάντησαν στο έργο τους ως οικονομικοί εισαγγελείς,

    2) Σε ποιές από όλες τις υποθέσεις που χειρίζονται συνάντησαν προσκόμματα και

    3) Τι εννοούν στην επιστολή παραίτησης τους όταν αναφέρουν ότι "δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα οι δυο εισαγγελείς Εφετών θα συναντηθούν σήμερα και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.
Keywords
Τυχαία Θέματα