Εξετάζουν τις τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ

Να πληρώσουν κανονικά τον ΕΝΦΙΑ κινδυνεύουν όσοι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από αυτόν, όπως οικονομικά αδύναμοι και άτομα με αναπηρία, καθώς το υπουργείο Oικονομικών δεν έχει προχωρήσει στην προσθήκη της σχετικής διάταξης. Το υπουργείο αναφέρει ότι οι υπηρεσίες του εξετάζουν αλλαγές στο σχετικό νόμο ώστε να χορηγείται ταχύτερα η έκπτωση. Συναντήσεις με αντικείμενο τις τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ και το θέμα

του πλαισίου των ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια θα έχει αύριο αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Εν τω μεταξύ, μετά το ξεπάγωμα των επιστροφών φόρου για τους υπόχρεους ΕΝΦΙΑ, νέο μπλόκο και καθυστερήσεις στην επιστροφή φόρου φέρνει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η αυτόματη παρακράτηση των ποσών που δικαιούνται περίπου 800.000 φορολογούμενοι αλλά χρωστούν ταυτόχρονα και στα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μόνο όσοι δεν έχουν καμία οφειλή θα πάρουν την επιστροφή ενώ για όσους χρωστούν θα γίνει συμψηφισμός με την οφειλή τους ακόμη και αν ο οφειλέτης έχει ενταχθεί σε ρύθμιση και πληρώνει κανονικά τις δόσεις του.

Για μπαλώματα στην επεξεργασία του ΕΝΦΙΑ έκανε λόγο μιλώντας στον Α984 και τον Νεκτάριο Νότη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει ένας επανασχεδιασμός του νόμου για να υπάρξει ένας δίκαιος και ορθολογικός νόμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα