Εξετάζουν νέες κυρώσεις σε Ρωσία

Νακαταδικάσουν την επιχείρηση τωνουκρανικών ένοπλων δυνάμεων κατά τωνρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία, όπουέχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ζήτησεαπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ ΜπανΚι Μουν, αλλά και τη διεθνή κοινότητα,ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτινσύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Τηνέντονη ανησυχία του για κλιμάκωση τηςκρίσης στην Ουκρανία εξέφρασε ο γγ τουΟργανισμού υπογραμμίζοντας στον Ρώσοπρόεδρο ότι περαιτέρω επιδείνωση τηςκατάστασης μπορεί να αποβεί επιζήμιαγια όλους.

Εντω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου,Τζέι

Κάρνεϊ , τόνισε ότι οι ενέργειεςτης ουκρανικής κυβέρνησης εναντίονφιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολικήπεριοχή του Ντόνετσκ είναι δικαιολογημένεςγιατί απειλείται ο "νόμος και η τάξη".

Οκ. Κάρνεϊ σημείωσε ακόμα ότι οι ΗΠΑεξετάζουν σοβαρά την επιβολή νέωνκυρώσεων κατά της Ρωσίας, ενώ δενεπιβεβαίωσε την παρουσία Ρώσων στρατιωτώνμεταξύ των αυτονομιστών σε δύο πόλειςτης Ουκρανίας, αλλά υποστήριξε πωςυπάρχουν αρκετές ενδείξεις για ρωσικήεμπλοκή.

Εν τω μεταξύ, τηβαθιά του ανησυχία για τους 4 νεκρούςστην ανατολική Ουκρανία, όπου το Κίεβοεξαπέλυσε «ειδική επιχείρηση» εναντίοντων φιλορώσων αυτονομιστών που έχουνκαταλάβει πολλά κυβερνητικά κτίρια καιεγκαταστάσεις, εξέφρασε ο ΚονσταντίνΝτολγκόφ εκπρόσωπος για τα ανθρώπιναδικαιώματα του ρωσικού υπουργείουΕξωτερικών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ηεπιχείρηση ανακατάληψης του στρατιωτικούαεροδρομίου της πόλης Κραματόρσκ κατάτων ένοπλων φιλορώσων στην ανατολικήΟυκρανία.

ΤοΚίεβο στηρίζουν οι ΗΠΑ, ενώ η Ρωσίαπροειδοποιεί ότι η Ουκρανία βρίσκεταιστα πρόθυρα εμφυλίου.

Σεανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείοτου ουκρανού μεταβατικού προέδρουΟλεξάντερ Τουρτσίνοφ αναφέρεται πωςοι στρατιωτικές δυνάμεις ανέκτησαν τονέλεγχο του αεροδρομίου χωρίς να γίνεταιαναφορά σε θύματα. Ο δήμαρχος τουΚραματόρσκ δήλωσε πως το αεροδρόμιοανακαταλήφθηκε και στρατεύματα έχουναποκλείσει την πρόσβαση στη βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα