«Νέα κυβέρνηση με διαφορετική πολιτική οπτική»

«H εληνική κυβέρνηση είναι πολυ σοβαρή όταν πρόκειται για τις μεταρρυθμίσεις. Είναι μια νέα κυβέρνηση με εντελώς διαφορετική πολιτική οπτική» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, όπου -μεταξύ άλλων- θα εξεταστεί η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής. «Πιστεύω ότι είναι πολύ σοβαροί, αλλά δεν πρόκειται παρά για ένα πρώτο βήμα», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου. «Λάβαμε την επιστολή, αρκετά αργά χθες

το βράδυ, αλλά έγκαιρα». Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης υπογράμμισε ακόμη «ότι τώρα την εξετάζουμε», ενώ, κληθείς να απαντήσει εάν κρίνεται επαρκής η συγκεκριμένη επιστολή, περιορίστηκε να δηλώσει: «θα σας ενημερώσουμε».

Η οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων που παρουσιάσθηκαν από την Ελλάδα «πρέπει να γίνει σε στενή συνεργασία» με τους πιστωτές της. «Θα πάρει καιρό», πρόσθεσε.

Εν τω μετξύ, τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης της Ευρωομάδας (Eurogroup) στις 15:00 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Γ. Ντάισελμπλουμ στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα