Εξετάζεται το άνοιγμα τραπεζών

Έως και τις 19 Ιουλίου θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες ενώ τις τεχνικές δυνατότητες προκειμένου ν' ανοίξουν το συντομότερο δυνατό διερευνούν η Τράπεζα της Ελλάδος και το Υπ. Οικονομικών.

Όπως πρώτος μετέδωσε ο Αθήνα 9.84 και ο Νεκτάριος Νώτης, τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι τα υποκαταστήματα δεν θα λειτουργήσουν πριν από την Τρίτη ή Τετάρτη.

Ωστόσο, σύγχιση

στους πολίτες προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπ. Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα στην ΕΡΤ πως «από τη Δευτέρα όλες οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές», ενώ τόνισε εξετάζεται και η πρόταση να αλλάξει και το όριο ανάληψης (δηλαδή εάν κάποιος δεν κάνει ανάληψη 60€ την μία μέρα, θα μπορεί πάρει την επόμενη σωρρευτικά το ποσό και των δύο ημερών, ήτοι 120€ . Παράλληλα, είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υφίσταται πρόβλημα λειτουργίας των θυρίδων. «Μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει με τη θυρίδα του», είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετη άποψη είχε εκφράσει το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβότνι με δηλώσεις του σε αυστριακό ραδιόφωνο. «Δεν είναι ακόμα οριστικό το ότι θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι ελληνικές τράπεζες. Υπάρχουν ακόμη κάποια θέματα που πρέπει να εξετασθούν και στη βάση αυτή δεν έχει οριστικοποιηθεί το ότι η τραπεζική αργία θα αρθεί τη Δευτέρα» δήλωσε.

Mε Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται έως και 19 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα