Εξαπατούσαν εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Για απάτες σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και ιδιοκτητών καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας κατηγορούνται τρία άτομα που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά, οι κατηγορούμενοι πραγματοποιούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας με μεγάλη διάρκεια και αυξημένο

πάγιο, έχοντας ως στόχο να λάβουν αυξημένες επιδοτήσεις προκειμένου να τους χορηγηθούν ακριβές συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Αφού έπαιρναν τις συσκευές τις πουλούσαν, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το ύψος του οποίου από τον περυσινό Αύγουστο, όταν ξεκίνησε η δράση τους, ανέρχεται σε 35.000 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 32χρονος υπάλληλος καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, ένας 44χρονος και μία 30χρονη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, κακουργηματικής μορφής απάτη κατ' εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 44χρονος, χρησιμοποιώντας στοιχεία πολιτών, κατάρτιζε φωτοαντίγραφα πλαστών δελτίων ταυτότητας, εκκαθαριστικά και αποδεικτικά λογαριασμών, τα οποία έδινε στον 32χρονο για τη σύναψη των συμβολαίων. Προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η δράση τους, εμφάνιζαν για την σύναψη των συμβολαίων και την παραλαβή των κινητών τηλεφώνων την 30χρονη καθώς και άλλους συνεργούς τους, τις φωτογραφίες των οποίων ενσωμάτωναν στα πλαστά φωτοαντίγραφα των δελτίων ταυτότητας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων απολεσθέντα δελτία ταυτότητας, πλήθος εκτυπώσεων πλαστών δελτίων ταυτότητας και εκκαθαριστικών και αποδεικτικά λογαριασμών.

Οι έρευνες για τη δράση τους συνεχίζεται, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα