Κρίσιμη συνάντηση για την Ελλάδα

Μια συνάντηση σχετικά με την Ελλάδα θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας, όπως

ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ θα οργανώσει μια συνάντηση για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρόεδρος Ολάντ, ο πρόεδρος (της ΕΚΤ Μάριο) Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ» ανέφερε ο εκπρόσωπος και διευκρίνισε πως και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ «θα είναι επίσης παρών» στη συνάντηση.
Την εφαρμογή της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και φρένο στη χρηματοδοτική ασφυξία της χώρας, θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την αποψινή επταμερή συνάντηση καταγγέλλοντας το ρόλο των τεχνικών κλιμακίων. Αναμένεται να ζητήσει αύξηση του πλαφόν στην έκδοση εντόκων γραμματίων και επιστροφή του 1,9 δισ ευρώ, από τα ελληνικά ομόλογα που κρατά η ΕΚΤ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης που θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, μιλώντας χθες το βράδυ στον ΑΛΦΑ και αναφερόμενος στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, υποστήριξε πως κάποιοι πέρασαν σε μια «στρεβλή» ερμηνεία της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και άρχισαν να ζητούν τα παλιά. «Αντί να εξειδικεύσουν τη συμφωνία άρχισαν τον επικοινωνιακό πόλεμο, ενώ άρχισε και μια προσπάθεια χρηματοπιστωτικής ασφυξίας με την ελπίδα πως θα υπαναχωρούσαμε όπως και οι προηγούμενοι από εμάς», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα