«Εξαιρετική πρόοδος» στην Καλιφόρνια

«Εξαιρετική πρόοδο» στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που επί τέσσερις πλέον ημέρες κατακαίει τη νότια Καλιφόρνια, λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες, πραγματοποίησαν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Υποβοηθούμενοι από χαμηλότερες θερμοκρασίες και την αύξηση της υγρασίας, περίπου 1.900 πυροσβέστες κατόρθωσαν έως το βράδυ του Σαββάτου να θέσουν υπό έλεγχο το 56% του πύρινου μετώπου, τη στιγμή που το ποσοστό ελέγχου δεν υπερέβαινε το 30% λίγες ώρες νωρίτερα. Στον αγώνα της κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν

247 πυροσβεστικά οχήματα, 11 ελικόπτερα, και έξι μεγάλα αεροπλάνα.

«Με τις ηπιότερες καιρικές συνθήκες, οι πυροσβέστες πετυχαίνουν εξαιρετική πρόοδο στην επέκταση των γραμμών περιορισμού της πυρκαγιάς», όπως αναφέρει ανακοινωθέν του Πυροσβεστικού Σώματος της Κομητείας Βεντούρα.

Έως το βράδυ του Σαββάτου, η πύρινη λαίλαπα είχε μετατρέψει σε στάχτη έκταση 113 τετραγωνικών χιλιομέτρων, χωρίς ωστόσο να έχει επεκταθεί σε σχέση με την Παρασκευή, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις μάλιστα να μην περιμένουν «σημαντική» εξάπλωση της φωτιάς.

Νωρίτερα, η πυρκαγιά έχει θέσει σε κίνδυνο περίπου 4.000 σπίτια, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες. Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες, ενώ η φωτιά έχει προκαλέσει υλικές ζημιές σε 15 κατοικίες έως τώρα, και έχει καταστρέψει ακόμα 25 μικρά εξωτερικά κτίσματα

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα