Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης HIV

« Η εξέταση απαραίτητη αλλά και πολύ απλή», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος με μια συμβολική κίνηση υποβλήθηκε σε εξέταση για τον ιό HIV, στο πλαίσιο της δράσης που διοργανώνει η στέγη «ΣυνΑθηνά».

Η στέγη «ΣυνΑθηνά», συμμετέχοντας στην πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV, διοργανώνει με την στήριξη του δήμου Αθηναίων Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV, που πραγματοποιείται δωρεάν και ανώνυμα από την Παρασκευή 22
έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013, από τις 10.00 π.μ έως και τις 12 το βράδυ.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται στην στέγη «ΣυνΑθηνά», απέναντι από την Βαρβάκειο Αγορά και στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για το ΗIV/AIDS, καθώς και η αναγκαιότητα να μειωθεί η καθυστερημένη διάγνωση του.

«Κάνω αυτό το τεστ δημοσίως, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων προκειμένου με ένα συμβολικό τρόπο να δώσω το παράδειγμα σε όλους, ότι είναι εκτός από απαραίτητο είναι και κάτι πάρα πολύ απλό. Ωστόσο πρέπει όλοι να ξέρουν ότι η εξέταση γίνεται υπό εγγυήσεις απόλυτης εχεμύθειας και ανωνυμίας. Πρέπει να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού και επιτέλους να εξοικειωθούμε όλοι με τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή έχουν προσέλθει για εξέταση 300 άτομα.

Αναφερόμενος στο θέμα της πορνείας, που ασκείται με παράνομο τρόπο και χωρίς υγειονομικό έλεγχο, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «ο δήμος έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, που καθιστά πλέον την άσκηση της πορνείας στην πόλη σε νόμιμες και λογικές συνθήκες, υπό απόλυτο υγειονομικό έλεγχο».

Η Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV στην Ελλάδα, πραγματοποιείται παράλληλα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 22 έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 και η εβδομάδα αυτή θα οδηγήσει στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του HIV/AIDS, 1η Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με τη PRAKSIS, το Ath Checkpoint και το Κέντρο Ζωής.

Παράλληλα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, το Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Τεχνοδρομώ» με κοινό σκοπό την εφαρμογή της τέχνης του θεάτρου και κατ' επέκταση όλων των άλλων τεχνών που εμπλέκονται σ' αυτό, (χορός, μουσική, εικαστικά κλπ) σε αποκλεισμένες κοινωνικά ομάδες ευαισθητοποιείται και συμμετέχει εθελοντικά στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα εξέτασης HIV.

Δημιουργεί θεατρικά δρώμενα τα οποία θα παρουσιαστούν στη στέγη «ΣυνΑθηνά»:

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 15:00

«Μητέρα» της Έφης Βενιανάκη.

Ένας μονόλογος μιας μητέρας που αποφάσισε να υιοθετήσει ένα οροθετικό παιδί.

Με την Άννα Χατζηχρήστου

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 13:00 - 14:00

Οι ομπρέλες:

Η ομάδα του Τεχνοδρομώ υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της Άννας Χατζηχρήστου κάτω από κόκκινες ομπρέλες, διαβάζει ερωτική ποίηση και χορεύει με τους περαστικούς, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό, προφυλακτικά και προτρέποντάς τους να εξεταστούν.

Στα παραπάνω δρώμενα συμμετέχουν οι:

Βουτουρής Αλέξης Μαυρόγιαννη Ιωάννα

Γιαννακός Σπύρος Ιωάννου Ειρήνη

Δασκαλάκη Ναταλία Τσιμπλάκος Μιχάλης

Τσιπολίτης Δημήτρης Χατζηχρήστου Άννα

Το μουσικό συγκρότημα URBAN NOISE.

ΗΙV Performing

Η Βίκυ Κυριακουλάκου, ηθοποιός και περφόρμερ, υποψήφια για βραβείο «Μελίνα Μερκούρη 2012. μέλος της ομάδας Nova Melancholia, σε μια ανατρεπτική θεατρική περφόρμανς.
Keywords
Τυχαία Θέματα