Εβδομάδα Noir από τον Αθήνα 9.84 και τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Τη Λέσχη Noirτων φίλων της αστυνομικής λογοτεχνίας, που αριθμεί περίπου δύο χιλιάδεςμέλη, προβάλλουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου ο Αθήνα 9.84 και οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Καθημερινά θα προσφέρονται τέσσερα αντίτυπα βιβλίων, δύο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων «Στάση των Δύο» με τον Γιάννη Θεοδόση και ακόμη δύο την εκπομπή«Με Δύναμη από την Πειραιώς» με τις Νίκη Λυμπεράκη

και Αγγελική Πανταλέων.

Στην εβδομάδα νουάρ κυριαρχεί η πιο δυναμική σύγχρονη σχολή noir: Οι αστυνομικοί συγγραφείς από τη Σκανδιναβία.

Η αρχή γίνεται με τον «Ανδαλουσιανό φίλο» του Σουηδού Αλεξάντερ Σόντεμπεργκ, του οποίου τέσσερα αντίτυπα προσφέρθηκαν τη Δευτέρα 8/7.

Η λέσχη Νουάρ, εγκαινιάστηκε πριν από λίγο καιρό από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, που αποτελούν «σταθερά ποιότητας» στον χώρο του αστυνομικού βιβλίου, και έχουν εκδόσει τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιτυχίες- χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ιστορίες του Τζο Νέσμπο από τη Νορβηγία, ένα παγκόσμιο bestseller.

Όπως δήλωσε η Ντόρα Τσακνάκη,υπεύθυνη Επικοινωνίας των Εκδόσεων Μεταίχμιο, στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου, «τα μέλη της Λέσχης εκτός των άλλων, θα ενημερώνονται πρώτοι για τα νέα των αγαπημένων τους συγγραφέων, θα έχουν τη δυνατότητανα πάρουν στα χέρια τους πρώτοι τα βιβλία αστυνομικού περιεχομένου, πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους, αλλά και να αποκτούν συλλεκτικά αντίτυπα με την υπογραφή διάσημων συγγραφέων, καθώς και ειδικές συλλεκτικές εκδόσεις που προορίζονται αποκλειστικά μόνο γι' αυτούς».

Επίσης θα έχουν προτεραιότητα σε μεγάλα events με ξένους συγγραφείς, τους οποίους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν από κοντά, σε αποκλειστικές συναντήσεις και θα λαμβάνουν μέρος σε διαδικτυακές συζητήσεις και forums που αφορούν την αστυνομική λογοτεχνία και τους εκπροσώπους της.

Σύμφωνα με την κ. Τσακνάκη, άλλο ένα πλεονέκτημα που θα έχουν, είναι το ότι θα επωφελούνται από τις εκπτώσεις και τις προσφορές των εκδόσεων Μεταίχμιο που αφορούν στα βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας, αλλά και σε ταξίδια, κινηματογραφικά, θεατρικά εισιτήρια και άλλα.

Οι φαν του αστυνομικού μπορούν να γίνουν μέλη της Λέσχης, με μια επίσκεψη στον ιστότοπο των εκδόσεων Μεταίχμιο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες εγγραφής.

Οι νικητές:

Δευτέρα:

Καρπετά Αντωνία
Διαμαντή Αλέκα Ιωάννης Ζαρμπαλάς Ελίζα Διαμαντοπούλου

Κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου: Ανδαλουσιανός Φίλος.

Τρίτη:

Λυχούδης Δημήτρης

Πετροπούλου Μαίρη

Έλλη Πάνου

Γιάννης Γιαννίκος

Κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου: Ανεπιθύμητοι.

Τετάρτη:

Πούλου Αρετή

Λορέτζου Χριστίνα

Χρυσούλα Παπαμελέτη

Κώστας Βρανής

Κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου: Βουβή Κραυγη.

Keywords
Τυχαία Θέματα