Έτοιμος για τη διερευνητική

Έτοιμος να αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή που θα λάβει η "Λαϊκή Ενότητα" ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, δήλωσε ο επικεφαλής της, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Πριν από λίγο την παραίτησή τους από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν οι: Λεουτσάκος, Νταβανέλος και Παπαδόγιαννη.

Ο κ. Λαφαζάνης, σε Συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε οτι θα έχει επαφές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις

πλην της Χρυσής Αυγής αν και , όπως είπε, δεν πιστεύει οτι απο την παρούσα βουλή μπορεί να προκύψει κυβέρνηση με αντιμνημονιακό προσανατολισμό.

Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση για συνεργασία χωρίς ηγεμονισμούς και πρωτοκαθεδρίες , όπως χαρακτηριστικά είπε, στο ΚΚΕ , την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε όλες τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις

Ο κ. Λαφαζάνης αντέκρουσε τις αναφορές του πρωθυπουργού για πτώση της κυβέρνησης λέγοντας οτι η κυβέρνηση δεν έπεσε παραιτήθηκε. Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, δήλωσε οτι το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν θα μείνει ορφανό και εμείς -όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης-θα συνεχίσουμε τις καλύτερες παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδέχθηκε πάντως οτι βρίσκεται σε επαφή με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και με όλους όσοι καταψήφισαν το τρίτο μνημόνιο ενώ χαρακτήρισε έγκυρη και θεσμική τη στάση της κ. Κωνσταντοπούλου σε οτι αφορά τη διένεξη της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον Πρωθυπουργό.

Έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην επίσημη ανακοίνωση ίδρυσης κόμματος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σε σχόλιό τους, πηγές του Μαξίμου, αναφέρουν πως "ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι οπαδοί της δραχμής, αφού διέσπασαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και στράφηκαν κατά της κυβέρνησης της Αριστεράς, έκαναν πράξη την από εδώ και καιρό απόφασή τους να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ".

"Θα κριθούν από τον ελληνικό λαό", καταλήγουν.

Παραιτήσεις μελών της Αριστερής πλατφόρμας από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή τους από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας κύριοι Λεουτσάκος, Νταβανέλος και η Σόφη Παπαδόγιαννη.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν: «μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου. Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη διαλυθεί»

Keywords
Τυχαία Θέματα