Έτοιμος για νέο ρεκόρ

Περίπου 43.000 δρομείς αναμένεται να πάρουν μέρος στον 33ο Μαραθώνιο Αθήνας, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε ο ΣΕΓΑΣ με αφορμή τη διοργάνωση της 8ης Νοεμβρίου.

«Διαψεύδοντας την διάσημη ρήση ότι τα πρώτα 30 χρόνια είναι δύσκολα, η 33η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν η δυσκολότερη για εμάς εδώ και χρόνια.

Αυτό συνέβη

για δύο λόγους. Ο πρώτος, είναι ευχάριστος, η τεράστια ζήτηση από δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή σε όλους τους αγώνες μας.

Τα όρια καλύφθηκαν πολύ νωρίς και όπως είναι γνωστό προσθέσαμε ένα δεύτερο αγώνα 5χλμ. το απόγευμα. Σε ένα μήνα θα έχουμε πάνω από 40.000 δρομείς να τρέχουν, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή 6.500 άτομα από 100 χώρες, δηλαδή θα έχουμε 1.500 περισσότερους ξένους δρομείς από ότι πέρυσι.

Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών χρειάστηκε υπερπροσπάθεια.

Ο δεύτερος λόγος ήταν δυσάρεστος, οι έλεγχοι κεφαλαίων σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο για τη σχέση μας με τους προμηθευτές.

Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες μας στο εξωτερικό. Κάναμε ακόμη και πλάνα για την περίπτωση που μεγάλες προμήθειες δεν έρχονταν από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα τα μετάλλια από τη Νότια Αφρική», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε:

«Οι δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, καθώς και η επιστροφή και εμπιστοσύνη των ξένων που ανακτήθηκε τη τελευταία διετία, επιβεβαιώνουν στην πράξη, τη διεθνή απήχηση και το κύρος του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Βρισκόμαστε άλλωστε στον τόπο που αποτελεί την ιστορική και πολιτιστική κοιτίδα του σπουδαίου αυτού αθλητικού γεγονότος, που διαχρονικά μεταφέρει μήνυμα άμιλλας, αντοχής, αλληλεγγύης και ειρήνης σε όλον τον κόσμο.

Φέτος ο Δήμος της Αθήνας νιώθει διπλή χαρά και ικανοποίηση, καθώς με δική του πρωτοβουλία, ο Μαραθώνιος της Αθήνας εντάσσεται στο πλαίσιο των παγκόσμιων εορτασμών για την επέτειο της συμπλήρωσης 70 χρόνων των Ηνωμένων Εθνών - που άλλωστε συμπίπτει και με τα 70 χρόνια ένταξης της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθότι η χώρα υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

Επιδίωξη όλων είναι το 2015 να αποδειχθεί μια χρονιά δράσης και αποτελεσματικών πρακτικών. Και από αυτήν την άποψη ο Μαραθώνιος της Αθήνας παρέχει ένα ιδανικό πλαίσιο δράσεων ώστε να συγκλίνουν οι αθλητικές δραστηριότητες και οι αγώνες με τους προγραμματικούς στόχους των Ηνωμένων Εθνών : βιώσιμη ανάπτυξη, καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας, καθώς και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Αθήνα συντάσσεται και προχωρά μαζί με τις πόλεις του κόσμου που διεκδικούν και αποκτούν ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας. Σε μια ατζέντα που στοχεύει σε πόλεις ασφαλείς, βιώσιμες και χωρίς αποκλεισμούς και η οποία αποτυπώνει τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις τάσεις των πολιτών και της κοινωνίας.

Στην Αθήνα - που επιδιώκουμε να μεταβάλουμε σε μια βιώσιμη μητρόπολη - το δρομικό κίνημα αποκτά τα τελευταία χρόνια τεράστια απήχηση και χιλιάδες φίλους, φανατικούς και αφοσιωμένους».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, στη σημερινή πρώτη συνέντευξη του 33ου ΑΜΑ αναφέρθηκε τόσο στο πολιτικό όσο και στο κοινωνικό μήνυμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και θα ήθελα να πω ότι σας μεταφέρω το χαιρετισμό του Πρωθυπουργού συντρόφου Αλέξη Τσίπρα και της Κυβέρνησης για τη γενναία προσπάθεια που γίνεται στο ΣΕΓΑΣ για την αναβάθμιση και εμπέδωση αθλητικών ιδεών και το Ευ Αγωνίζεσθαι».

Keywords
Τυχαία Θέματα