Σε εξέλιξη Ελλάδα-Κόστα Ρίκα (0-0, 46')

Η πιο μεγάλη ώρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει στο Ρεσίφε, την Κόστα Ρόκα σε μια νοκ άουτ αναμέτρηση που ο νικητής κερδίζει ένα εισιτήριο για τις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη στο 37΄. Μόνο μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα της Ελλάδας, σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Ανδρέας Σάμαρης πήρε τη θέση του τραυματία Παναγιώτη Κονέ.

Αναλυτικά

ο Φερνάντο Σάντος ξεκινά με διάταξη 4-3-3 και τους: Καρνέζη, Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Χολέμπας, Μανιάτη, Σάμαρη, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Χριστοδουλόπουλο και Σαμαρά.

TO LIVE:

H Εθνική μας μπήκε καλά στο ματς και μόλις στο 2΄λεπτό έκανε ένα πρώτο μακρινό σουτ με τον Παπασταθόπουλο.

Στο 7΄η πρώτη καλή στιγμή για την Κόστα Ρίκα με σουτ του Μπολάνιος μέσα απο την περιοχή. Γενικά η Κόστα Ρίκα έχει μπει καλύτερα στο ματς, και έχει πάρει την κατοχή της μπάλας. Προφανώς κάτι που θέλει και η Εθνική μας προκειμένου να παίξει στην "κόντρα". Είναι ένα σχέδιο που θέλει υπομονή.

Η Εθνική μας απο το 20΄ και μετά πατάει καλύτερα. Και έχει και μερικές επισκέψεις στην περιοχή της Κόστα Ρίκα. Έχει φέρει το ματς περισσότερο στα νερά της. Ο Γιάννης Μανιάτης έχει δεχθεί την πρώτη κίτρινη κάρτα. Κίτρινη κάρτα και για τον Ανδρέα Σάμαρη, αλλά και για τον Κάλβο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό της αναμέτρησης.

37΄Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του ματς. Και είναι για την Ελλάδα. Μαγική σέντρα του Χολέμπας με... τα δίχτυα ο Σαλπιγγίδης που κάνει το πλασέ στην απέναντι γωνία. Ο Νάβας όμως πραγματοποιεί φανταστική επέμβαση και διώχνει σε κόρνερ.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και η Κόστα Ρίκα είναι εκείνη που θα πρέπει να νοιώθει τυχερή απο τη στιγμή που ακόμη δεν υπάρχει σκορ. Η μεγάλη ευκαιρία με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 37΄ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει το πρώτο ημίχρονο.

Όσο περνούσε η ώρα στο Ρεσίφε οι παίκτες του Σάντος, κέρδισαν τον έλεγχο αφήνοντας στην Κόστα Ρίκα μόνο την κατοχή της μπάλας. Με έξι τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος, και κυρίως χωρίς να βρεθούν οι χώροι ώστε ο αντίπαλος να γίνει απειλητικός. Έχει πολύ δρόμο μπροστά, αλλά η Ελλάδα δείχνει να αντιμετωπίζει όπως πρέπει αυτή την πρόκληση.

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ντίας, Γκαμπόα, Γκονζάλες, Ντουάρτε, Ουμάνια, Μπόρχες, Τεχέδα, Μπολάνιος, Ρουίς, Κάμπελ

Στον πάγκο για τους Αμερικάνους οι: Καμπρονέρο, Ακόστα, Μίριε, Μπαράντες, Φράνσις, Γρανάδος, Μπρένες, Μίλερ, Κάλβο, Ουρένια, Κουμπέρο

Ελλάδα: Καρνέζης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σάμαρης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς

Αναπληρωματικοί για την Εθνική μας οι: Καπίνο, Γλύκος, Τζαβέλλας, Μόρας, Τζιόλης, Κονέ, Μήτρογλου, Βύντρα, Γκέκας, Φετφατζίδης, Ταχτσίδης, Κατσουράνης

Keywords
Τυχαία Θέματα