«Έτοιμοι για νίκη με Άντερλεχτ»

Ο Ολυμπιακός πέτυχε κόντραστον Αστέρα Τρίπολης τη 13η νίκη του στο πρωτάθλημα σε σύνολο 14 αγώνων, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τον πειραιώτικο σύλλογο.
Λίγεςώρες πριν τον "τελικό" με την Άντερλεχτ για την έκτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ρομπέρτο Χιμένεθ, οτερματοφύλακας που με τις εμφανίσεις και τις αποκρούσεις του σε κρίσιμαματς έχει ήδη γίνει σύνθημα στα χείλη των φίλων της ομάδας, μιλάει στονΓιώργο Κυριακίδη για τον αγώνα που

θα κρίνει το μέλλον των "ερυθρολεύκων" στην Ευρώπη, αλλά και τις προοπτικές της Ισπανίας και τηςΕλλάδας στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Με τον Αστέρα Τρίπολης οι τρεις βαθμοί ήρθαν πιο δύσκολα απ'ότι συνήθως. Τι δίνει αυτή η νίκη στον Ολυμπιακό;


"Είναιμια πολύ σημαντική νίκη. Μας διατηρεί σε μια καλή απόσταση από τους αντιπάλους μας. Φυσικά, θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε ώστε να διατηρήσουμε αυτή τη διαφορά. Ήταν ένα δύσκολο ματς για μας. Ξέραμε ότι οΑστέρας είναι μια αρκετά καλή ομάδα που θα μας έβαζε δυσκολίες. Αργήσαμε να ανοίξουμε το σκορ, αλλά στο τέλος καταφέραμε να νικήσουμε. "

Ακολουθεί η μεγάλη αναμέτρηση με την Άντερλεχτ. Βρίσκεστε μόλις 90 λεπτά από την πρόκριση. Πώς προσεγγίζετε τον αγώνα;


"Πιστεύωπως είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τη νίκη και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Είναι η τελευταία αναμέτρηση στη φάση των ομίλων και ξέρουμε ότι ηπρόκριση βρίσκεται στα χέρια μας. Αρκεί να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας για να βρεθούμε στην επόμενη φάση. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Εννοείται πως γνωρίζουμε επίσης ότι οποιαδήποτε απώλεια συγκέντρωσης και κάθε ενδεχόμενο λάθος σε αυτό το επίπεδο θα μας κοστίσουν ακριβά. Πρόκειται άλλωστε για την ανακεφαλαίωση όλης της προσπάθειας που έχουμε καταβάλει από την αρχή της χρονιάς και στα προηγούμενα ματς."

Ποια είναι τα "όπλα" του Ολυμπιακού στον αγώνα αυτόν;


"Θαπροσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Νομίζω πως με την ομάδα που έχουμε, αλλά και με τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο πλευρό μας, θα τα καταφέρουμε. Θατους χρειαστούμε, όπως πάντα, και θα προσπαθήσουμε να αντλήσουμε δύναμηαπό αυτούς. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε τον αγώνα εδώ, στο "Καραϊσκάκης"."

Ένα γκολ στα πρώτα λεπτά θα αφαιρούσε ένα μέρος της πίεσης;


"Έναγρήγορο γκολ σαφώς θα μας βοηθούσε, αλλά θα πρέπει να έχουμε υπομονή. Ελπίζω να σκοράρουμε νωρίς, αλλά αν αυτό δεν συμβεί, δεν θα πρέπει να απογοητευτούμε."

Η απουσία του Κώστα Μήτρογλου θα παίξει ρόλο;


"ΟΜήτρογλου είναι ένας σημαντικός παίκτης, ωστόσο διαθέτουμε πολλούς άλλους που μπορούν να βγουν μπροστά και να καλύψουν το κενό του."

Πώς κρίνεις την κλήρωση του Μουντιάλ για Ισπανία και Ελλάδα;


"Γιατην Ισπανία, ο όμιλος δεν είναι εύκολος, αλλά για μια ομάδα όπως η κάτοχος του τίτλου, είναι προφανές πως έχει πλέον την ευθύνη να κάνει τρία καλά παιχνίδια και να προκριθεί. Πιστεύω πως θα παλέψει με την Ολλανδία και τη Χιλή για την πρόκριση, που είναι και οι πιο δυνατές ομάδες του ομίλου. Εξίσου σημαντική είναι και η πρώτη θέση στο γκρουπ, ώστε να αποφύγει στους αγώνες νοκ-άουτ τους άλλους πρώτους των ομίλων και ειδικά τη γηπεδούχο Βραζιλία, εάν καταφέρει κι εκείνη να τερματίσει στην πρώτη θέση. Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον τίτλο. Ούτως ή άλλως, όμως, η κατάκτηση του Μουντιάλ δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση.
Γιατην Ελλάδα, θα έλεγα ότι βρίσκεται και αυτή σ'έναν δύσκολο όμιλο, αλλά νομίζω πως είναι σε θέση να παλέψει και να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στην επόμενη φάση."

Keywords
Τυχαία Θέματα