Έρευνες στο σπίτι της Λαγκάρντ

Άνδρες της γαλλικήςαστυνομίας ερευνούν το σπίτι τηςδιευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντστο Παρίσι, όπως μετέδωσε πριν από λίγοτο πρακτορείο Reuters. H Κριστίν Λαγκάρντελέγχεται για την εμπλοκή της στοσκάνδαλο που αφορά την έγκρισηδιακανονισμού ύψους 285 εκατομμυρίωνευρώ υπέρ του επιχειρηματία ΜπερνάρΤαπί, όταν η ίδια διατελούσε υπουργόςΟικονομικών της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, το 2008,προκειμένου να επιταχύνει

τη διαδικασίακαι να ξεκαθαρίσει μια παλιά αντιδικίαπου αφορούσε την πώληση από την τράπεζαCredit Lyonnais του ομίλου Adidas, που ανήκε στονΜπερνάρ Ταπί, η Λαγκάρντ είχε εγκρίνειένα διακανονισμό ύψους 285 εκατομμυρίωνευρώ υπέρ του επιχειρηματία, όταν η ίδιαεκτελούσε χρέη υπουργού Οικονομικών.

Ο Ταπί υποστήριζε ότιη πρώην κρατική τράπεζα τον είχεεξαπατήσει το 1993 κατά την πώληση τωνμετοχών του στην εταιρεία αθλητικώνειδών Adidas.

Είχε χάσει τη δίκη πουέγινε το 2006 και η υπόθεση βρισκόταν στηδιαδικασία της έφεσης το 2007, όταν κέρδισετις προεδρικές εκλογές ο προσωπικόςτου φίλος Νικολά Σαρκοζί.

Τον Αύγουστο του 2011ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της Λαγκάρντενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου (CJR),του μοναδικού δικαστηρίου στη Γαλλίαπου μπορεί να δικάζει υπουργούς για τιςενέργειές τους κατά την άσκηση τωνκαθηκόντων τους, ώστε να διαλευκανθείο ρόλος της στην υπόθεση αυτή. ΤονΙανουάριο η αστυνομία ερεύνησε τηνοικία του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί,καθώς και ενός πρώην συνεργάτη τηςγενικής διευθύντριας του ΔιεθνούςΝομισματικού Ταμείου.

Η ίδια η Λαγκάρντ πάντως,διαψεύδει ότι έχει προβεί σε οποιαδήποτεαδικοπραγία.

Keywords
Τυχαία Θέματα